Er zijn regelmatig platen en CD's verschenen, vaak rond een bepaald thema, waar bijdragen van Conny op staan die speciaal voor dat project zijn opgenomen. Hieronder volgt een overzicht van die platen en CD's. De met * gemerkte nummers zijn later wel op platen van Conny zelf verschenen, maar op de onderstaande uitgaven stonden ze voor het eerst. Tenzij anders vermeld, is Conny steeds de uitvoerende artiest van de genoemde liedjes.

 
      1961
SPRINGPLANKSUCCESSEN (PHILIPS P 600 320 R)
Soerabaja
Un jour tu verras

Vanaf oktober 1955 tot en met september 1977 zond de KRO wekelijks het programma De Springplank uit op de radio, waarin jong talent de kans kreeg te laten horen wat het kon. Conny zat eind jaren '50 en begin jaren '60 diverse malen in het programma. Begin 1961 verscheen de LP "Springplanksuccessen", waarop van tien artiesten die in De Springplank succes hadden geoogst twee liedjes waren te horen. Deze LP verscheen een aantal maanden voor Conny's eerste single, en bevat dus de allereerste opnamen die van Conny op een geluidsdrager verschenen.
 
     
      1965
BLIJVEND APPLAUS (mono: PHILIPS D 110 527 L, stereo: PHILIPS D 110 535 Y)
Ik wil gelukkig zijn*

In 1962 werd de stichting Blijvend Applaus opgericht, die als doel had oud-artiesten financieel bij te staan, indien dat nodig was. Om inkomsten voor de stichting te genereren, werd op 21 april 1965 de LP "Blijvend applaus" uitgebracht. De LP kreeg als ondertitel "Sterren van nu voor sterren van toen". Populaire artiesten als Corry Brokken, Mieke Telkamp, Rob de Nijs en Jasperina de Jong zongen speciaal voor de LP liedjes die decennia eerder bekend waren gemaakt door artiesten die, indien nog in leven, tot de doelgroep hadden kunnen behoren van de stichting Blijvend Applaus. Conny zong "Ik wil gelukkig zijn", in 1934 een groot succes voor Fien de la Mar, die drie dagen voor het verschijnen van de LP een zelfmoordpoging had gedaan en op 23 april 1965 zou overlijden aan de gevolgen daarvan.
Aan de verkopen van de LP "Blijvend applaus" hield de stichting een aardig bedrag over.
 
     
      1966
DUTCH SWING COLLEGE BAND AND SOLISTS -
BOYS MEET GIRLS (mono: PHILIPS P 12 729 L, stereo: PHILIPS 844 017 PY)
Some of these days
Someone to watch over me

Tussen 1963 en 1967 was op het toenmalige (illegale) radiostation Veronica een door sigarettenmerk North State gesponsorde serie uitzendingen te horen, waarin the Dutch Swing College Band centraal stond. In de uitzendingen was een groot aantal gastvocalisten te horen, zoals Rita Reys, Conny van Bergen en Karin Kent. Vanwege de populariteit van het radioprogramma werd in 1966 een LP uitgebracht met opnamen die in de periode 1963-1966 op de radio te horen waren geweest. Van Conny werden voor de LP "Some of these days" en "Someone to watch over me" geselecteerd, oorspronkelijk uitgezonden op 13 mei 1965.
 
     
      1971
FIEN DE LA MAR - EEN NAAM DIE JE NOOIT VERGEET (PHILIPS 6423 015)
L'accordéoniste

Op 29 mei 1971 werd door de KRO een aflevering uitgezonden in de televisieserie "Namen die je nooit vergeet". In deze aflevering werd door Wim Ibo een portret geschetst van Fien de la Mar, aan de hand van filmfragmenten en gesprekken met mensen die haar kenden. Tevens werd een aantal van haar successen uitgevoerd door artiesten als Liesbeth List en Lenny Kuhr. Conny zong "L'accordéoniste", oorspronkelijk van Edith Piaf, maar in Nederland ook bekend gemaakt door Fien.
 
     
      1972
SASKIA & SERGE - ER BLOEIT EEN BLOEM... (PHILIPS 6413 031)
Duizend stemmen (Saskia & Serge)

In 1972 verscheen de vierde LP van Saskia & Serge. Zoals bij eerdere LP's, was een groot deel van teksten van de hand van Benny Vreden en Saskia & Serge zelf. Bij het lied "Duizend stemmen" wordt echter ene C. van den Bos genoemd als tekstschrijver. Desgevraagd antwoordde Serge dat Conny de tekst van het lied schreef. Voor zover bekend, is dit de enige keer dat een door haar geschreven tekst door een andere artiest dan Conny zelf is gezongen.
"Duizend stemmen" werd door Saskia & Serge ook uitgebracht op de b-kant van hun single "Speelman".
 
     
      1972
LIEDJES IN DE SCHEMERING (PHILIPS 6413 038)
Vergeet 't (Wiegelied voor volwassenen)

Willy Corsari was na de Tweede Wereldoorlog vooral bekend van haar psychologische thrillers, romans en meisjesboeken. Voor de oorlog was ze echter een succesvol cabaretière. Ter gelegenheid van haar 75e verjaardag had Gerrit den Braber het idee geopperd een dozijn van haar liedjes uit te laten voeren door twaalf zangeressen, waaronder Martine Bijl, Thérèse Steinmetz en Maya Bouma. Conny zong het lied "Vergeet 't (Wiegelied voor volwassenen)".
De LP "Liedjes in de schemering" verscheen op 31 oktober 1972, tesamen met het boek "Liedjes en herinneringen", waarin naast een levensbeschrijving van Willy Corsari ook de teksten van de liedjes op de LP te vinden zijn.
 
     
      1973
KLM HOLLAND HOUR (A.J.G. STRENGHOLT'S UITGEVERSMIJ B.V.)

Op deze LP presenteert Conny met Fred Feddema in het Engels een informatief programma, dat toeristen op weg naar Nederland tijdens hun vlucht konden beluisteren. Tussen grote en minder grote hits van Nederlandse artiesten door, worden diverse toeristische attracties aangeprezen.
 
     
      1977
CAFÉ CHANTANT (ROSET 76-6175)
Afscheidsbrief van een lelijk meisje aan haar vrijer

Ter gelegenheid van de 250e uitzending van het radioprogramma Café Chantant werd een LP uitgebracht, waarop diverse live-opnamen te horen zijn. Vandaag de dag komt het geheel wellicht wat oubollig over, niet in de laatste plaats door de presentator die de muziek aankondigt. Conny was gevraagd "Afscheidsbrief van een lelijk meisje aan haar vrijer" te zingen, een lied van Koos Speenhof uit 1904.
 
     
      1977
YOUR FAVOURITE SONGS (EMIDISC DAG 158)
Voor een kind alleen

Om onduidelijke redenen zijn er door de jaren heen diverse afwijkende versies van "Voor een kind alleen" verschenen. Zo staat op de LP "Your favourite songs" uit 1977 een versie waarbij een kind met een iel stemmetje te horen is dat ontzettend vals zingt, terwijl op de singleversie uit 1972 een kind met een iets diepere, heldere stem te horen is. Conny's vocalen zijn op deze 'mislukte' versie gelijk aan die op de single uit 1972. Vermoedelijk is de 1977-versie een eerdere mix, en besloot men uiteindelijk het valszingende kind te vervangen voor een ander, aangezien een single met valse zang geen goede verkoopverwachtingen had. Beide opnamen zijn blijkbaar bewaard gebleven en het is waarschijnlijk dat men in onwetendheid de verkeerde band heeft gebruikt voor "Your favourite songs".
 
     
      1977
EEN KANSJE M'N FRANSJE (RD 11866)
Een kansje, m'n Fransje

Ter gelegenheid van het afscheid van Frans Basart als directeur van Basart Records International op 19 december 1977, zong Conny op de melodie van "Een roosje, m'n Roosje" een afscheidslied met de titel "Een kansje m'n Fransje". Van het lied was een eenzijdig afspeelbare single geperst, die aangeboden werd aan de aanwezigen op het afscheidsfeest.
 
     
      1978
JOOST MAG HET WETEN (CNR 141.477)
Joost mag het weten (Het Nederlands Artiestenkoor)

Op initiatief van Peter Koelewijn werd "Asia minor", de herkenningstune van diskjockey Joost den Draaijer, ter gelegenheid van diens afscheid voorzien van een toepasselijke tekst. Tijdens de laatste uitzending op 31 mei 1978 werd het lied "Joost mag het weten" live gezongen door een grote groep bekende Nederlandse artiesten. De op single uitgebrachte versie werd vervolgens een hit.

De artiesten waren, in volgorde van opkomst: Peter Koelewijn, Saskia & Serge, Albert West, Tol Hansse, André van Duin, Corrie van Gorp, Maggie MacNeal, Lee Towers, Danny Mirror, Willeke Alberti, Vader Abraham, De Smurfen, Ria Valk, Zangeres Zonder Naam, Nico Haak en Conny Vandenbos.
 
     
      1980
LIEDJES VAN TOON (UTOPIA 9198 805)
Plek om lief te hebben

Op maandag 17 maart 1980 zond de AVRO het programma "Liedjes van Toon" uit, waarin artiesten als Frans Halsema, Mieke Telkamp en Liesbeth List, begeleid door het Metropole Orkest, liedjes zongen van Toon Hermans. Conny opende deze hommage met "Plek om lief te hebben".
De van het concert uitgebrachte LP werd een aardig succes.
 
     
      1980
HOU VAN HOLLANDS (MFP 1A 022-58028)
Voor een kind alleen

Op deze LP staat een tweede afwijkende versie van "Voor een kind alleen". Zie ook de LP "Your favourite songs" op deze pagina. Na een helderzingend kind op de single uit 1972 en een valszingend kind op de LP uit 1977, is op de versie op de LP "Hou van Hollands" helemaal geen kind meer te horen.
 
     
      1985
WIE IN 'T NEDERLANDS WIL ZINGEN - DE JAREN '80 (VARAGRAM 5173)

De VARA zond enkele seizoenen lang het radioprogramma "Wie in 't Nederlands wil zingen" uit, waarin het Nederlandse lied centraal stond. Om het Nederlandse lied, dat het in de jaren '80 moeilijker dan ooit had, opnieuw onder de aandacht van het publiek te brengen, werd een LP uitgebracht. Artiesten als Benny Neyman, Loeki Knol en Simone Kleinsma zongen hierop dertien nieuwe liedjes, waarin thema's uit de jaren '80 werden behandeld. Conny is op deze LP niet te horen, maar ze deed er namens Stichting Conamus de produktie voor.
 
     
      1987
CARRY TEFSEN - HET IS EN BLIJFT CARRY TEFSEN (DURECO 88.127)
Als je van tevoren alles wist (Carry Tefsen en Conny Vandenbos)

Van Conny's liedjes in de musicals "Boefje" en "Heimwee" bestaat voornamelijk geluidsmateriaal van slechte kwaliteit. Het enige lied dat in redelijk goede kwaliteit op een officiële geluidsdrager is vastgelegd, is de live-opname van het duet "Als je van tevoren alles wist" uit "Boefje", dat op op Carry's LP uit 1987 staat.
 
     
      1988
IN VERWONDERING: KERST (LP: DISKY DLP 2047, CD: DISKY DCD 5047)
Zoon van mijn hart*
Eeuwen geleden (Conny Vandenbos met Esther Tims en Rose Glisten)

Zie voor meer info ook de rubriek DVD's/Video's.
Conny zingt op dit album solo "Zoon van mijn hart", dat ook los van kerst gezien kan worden. Samen met gospelzangeressen Esther Tims en Rose Glisten zingt ze het mooie "Eeuwen geleden".
 
     
      1989
100 JAAR KONING VOETBAL
Wie weet wat voetbal is (Conny Vandenbos en Wim Rijken)
CNC CD 446111

De KNVB bestond honderd jaar en dat zou worden gevierd, onder andere met de in november 1989 verschenen 2-CD "100 jaar Koning Voetbal". Op CD 1 staat een verslag over 100 jaar voetbal. Op CD 2 staan veertien liedjes (deels oud, deels nieuw opgenomen) met voetbal als thema. Conny en Wim Rijken namen voor deze CD "Wie weet wat voetbal is" op, hun vijfde en laatste duet. Het lied wordt op deze uitgave foutief vermeld als "Weet jij wat voetbal is".
 
     
      1989
SONG FOR FREEDOM (FRIENDS RM 1990)
Song for freedom (Artists for Freedom)

In december 1989 verscheen het door diverse Nederlandse artiesten gezongen lied "Song for freedom" op single. De opbrengst was bestemd voor het Roemeense volk.

De solozang werd in volgorde van opkomst gedaan door:
Maarten Peters, Jody Pijper, Nol Havens, Justine Pelmelay, Roberto Jacketti, Maggie MacNeal, John Spencer, Helen Shepherd, Conny Vandenbos, Ria Valk en Peter Douglas. Verder werkten onder andere mee: Saskia & Serge, Mieke Telkamp, Nico Haak, Conny Vink, Anneke Grönloh, Arie Ribbens, Gordon, Georgie Davis, Wim Rijken, Oscar Harris, Dries Roelvink en Mai Tai.
 
     
      1991
DIMITRI VAN TOREN - AFWACHTEND EN OPLETTEND (CLOUD CLCD 8058-2)
Skopolos*

Voor zijn in juli 1991 verschenen CD "Afwachtend en oplettend" had Dimitri van Toren de hulp ingeroepen van twee gastzangeressen: Conny Vandenbos en Lenny Kuhr. Beide namen voor deze CD een door Dimitri geschreven lied op. Conny's bijdrage "Skopolos" zou in 1992 ook op haar eigen CD "Nu" komen te staan.
 
     
      1992
RENZE FERWERDA - DICHTERBIJ (TRANSPARANT PRODUKTIES TPC 920302)
Afscheid (Renze Ferwerda en Conny Vandenbos)

Renze Ferwerda was al jaren een groot bewonderaar van Conny. Toen hij zijn tweede CD aan het voorbereiden was, vroeg hij Conny of ze daarop een duet met het wilde zingen. Dat wilde Conny, wat resulteerde in "Afscheid", een van origine Braziliaans lied. Voor Conny's later in 1992 te verschijnen CD "Nu" schreef Renze twee teksten: "Zoals jij van mij" en "Ik loop de zon tegemoet".
 
     
      1999
BENNY NEYMAN - PUUR (CNR 2004383)
Dwalen* (Benny Neyman en Conny Vandenbos)

In oktober 1999 verscheen de CD "Puur" van Benny Neyman. Voor dit album nam Benny met een drietal zangeressen een duet op: Tina Selini, Toni Willé en zijn grote vriendin Conny Vandenbos. Over de samenwerking met Conny was Benny achteraf niet helemaal tevreden. Hij had voor Conny een zangpartij bedacht, die ze echter weigerde te zingen. Doordat het niet meer zo wilde vlotten met haar zangcarrière, was ze bij tijden onzeker over haar kunnen. Zo ook tijdens de uren in de studio met Benny. Uiteindelijk gaf Benny toe. Hij liet Conny haar aandeel in het duet zingen zoals zij dat wilde, al was het resultaat in de ogen van Benny vrij saai.
 
     
      1999
AMSTERDAVEREND - EUROVISIE SONGFESTIVAL VAN DE EEUW (BMG 74321 731972)
' t Is genoeg

In de zomer van 1999 vond in de Amsterdamse Westergasfabriek het "Eurovisie Songfestival van de eeuw" plaats, waarvan de opbrengst ten bate kwam van het Aids Fonds. Veertien artiesten zongen het liedje waarmee ze ooit Nederland hadden vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. Conny zong er voor de laatste keer "'t Is genoeg".
Op 18 december 1999 werd het concert door de AVRO uitgezonden op de televisie. De CD met de liedjes verscheen in diezelfde maand.
 
     
      2006
'T OPROER KRAAIT - REBELSE LIEDJES VAN ALTIJD EN OVERAL (FAVORITE FAV 2-23004)
'n Fijn gezin
Zee, breng mijn zoon terug

In de serie Ongehoord verscheen op 15 november 2006 een uitgave die gewijd was aan het roemruchte radioprogramma "'t Oproer kraait", waarin tussen 1968 en 1975 honderden liedjes waren gezongen door artiesten als Adèle Bloemendaal, Marius Monkau en Jenny Arean. Honderdnegentien liedjes vonden hun weg naar de vier CD's in de uitgave, waaronder twee van Conny: "'n Fijn gezin" (1972) en "Zee, breng mijn zoon terug" (1969).
 
     
 






© 2005-2014 Vogelvrij Producties