september 1961     A
B


Ninotchka
Adieu
PHILIPS 318 595 PF

Conny's eerste single lag in september 1961 in de winkels. "Ninotchka" werd geen grote hit, maar mede door aandacht van televisie en radio werd er op termijn toch een redelijk aantal van verkocht. Uiteindelijk zou de B-kant "Adieu" iets bekender worden dan de A-kant.

NB: Tot en met begin 1963 werden vrijwel alle Philips-singles in een fabrieks- of labelhoes uitgebracht.
 
 
  maart 1962     A
B

Mijn hart bemint teveel
Loflied der liefde
PHILIPS 318 680 PF

Conny's tweede single was de grootste flop die ze in haar hele carrière zou meemaken. Toch moet Conny de liedjes meer hebben gegund, aangezien ze beide in latere jaren opnieuw zou opnemen. Wie beide versies met elkaar vergelijkt, moet opmerken dat de latere versies superieur zijn aan die uit 1962. Op de single uit 1962 hoort men gewoon een zangeres met een mooie stem die twee liedjes zingt. Op de latere versies is Conny te horen zoals ze nu nog steeds bekend is: een zangeres die een lied brengt alsof ze haar eigen gevoelens bezingt.
 
 
  augustus 1962     A
B


Kijk me eens diep in mijn ogen
Slaap je al
PHILIPS 318 779 PF

Na de mislukking van "Mijn hart bemint teveel", liet Conny zich tijdens een zwak moment overhalen twee in het Nederlands vertaalde Duitse schlagers te zingen op haar volgende single. Conny had niets met dit genre en zou de rest van haar leven met schaamte terug denken aan "Kijk me eens diep in mijn ogen" en "Slaap je al". Ze was blij dat de single geen succes werd, zodat ze de liedjes nooit meer zou hoeven te zingen.
 
 
  november 1962     A
BMonsieur
Waarom...
PHILIPS 318 826 PF

Het leek een goed idee om het Petula Clark-succes "Monsieur" van een Nederlandse tekst te voorzien. Maar in tegenstelling tot de internationale hit die Petula met het lied scoorde, verkocht Conny's vierde single maar matig.
 
 
  mei 1963     A
B


Waar zijn al de bloemen toch
Van mij
PHILIPS 327 533 JF

Anderhalf jaar na haar plaatdebuut had Conny eindelijk een succesvolle single. Mede dankzij de mooie tekst van Annie M.G. Schmidt werden van "Waar zijn al de bloemen toch" flink wat singles verkocht. En voor het eerst horen we iets van de zangeres zoals Nederland haar spoedig zou kennen: iemand die zich een lied zo eigen maakt, dat je gelooft dat ze over haar eigen gevoelens of ervaringen zingt.
 
 
  december 1963     A
BRaak me niet aan
Kom, ga mee
PHILIPS 327 606 JF

In mei 1963 had Patricia Carli met "Demain tu te maries" haar eerste en enige grote hit in Frankrijk. Met de Nederlandstalige versie van het lied had Conny in de eerste maanden van 1964 ook een hit in handen. Op 31 januari 1964 was Conny met het lied te zien in het televisieprogramma "Pas gesperst". Ze droeg in de clip een zwarte regenjas, en nog jaren daarna zouden mensen Conny zeggen dat ze 'dat liedje in die zwarte jas' zo mooi vonden.
 
 
        A
B
Raak me niet aan
Kom, ga mee
PHILIPS 327 606 JF

Indertijd hadden de Philips-singles meestal een standaard hoesontwerp, dat eens in de zoveel tijd werd gewijzigd. In de periode dat "Raak me niet aan" verscheen, hadden de singles een achtergrond in de in elkaar overlopende kleuren bruin, oranje en rood. De kleur wijzigde iedere paar maanden, en als een single wegens succes langere tijd werd bijgeperst, hadden latere persingen een ander kleurverloop. Vandaar dat "Raak me niet aan" ook bestaat met een hoes met de in elkaar overlopende kleuren oranje, geel en rood.
 
 
  maart 1964     A
BOne more dance (Esther & Abi Ofarim)
Where have all the flowers gone
PHILIPS FL-1113

Eén van de zeldzaamste Conny Vandenbos-platen is de in Japan uitgebrachte single "Where have all the flowers gone". Het was niet ongebruikelijk dat in Japan een single gedeeld werd door twee aldaar nog onbekende artiesten. Conny deelde deze single met Esther & Abi Ofarim, die met hun Europese succes "One more dance" op de A-kant staan. Op het label wordt Conny's naam foutief vermeld als Conny Ma Bose.
 
 
  mei 1964     A
B
Wie weet waar het begint
Poef
PHILIPS 327 672 JF

Het is niet bekend hoe de combinatie met René Frank is ontstaan. Wellicht was het een idee van Wim Ibo, die Conny en René beide liedjes liet zingen in zijn veertiende Cabaretkroniek, die op 15 mei 1964 werd uitgezonden.
De single verkocht redelijk.
 
 
  oktober 1964     A
B


Jij weet het niet...
Nog een cocktail, Joe...
PHILIPS 327 756 JF

"Ritornerai" was in 1963 een succes voor Bruno Lauzi. Voorzien van een niet op alle punten even sterke Nederlandse tekst nam Conny het op onder de titel "Jij weet het niet...", maar behaalde er geen succes mee. De B-kant "Nog een cocktail, Joe..." nam Conny in 1968 opnieuw op voor de LP "Vrouwen zijn vrouwen, zijn vrouwen...". De versie op die LP is superieur aan de singleversie uit 1964.
 
 
  februari 1965     A
B

't Is genoeg
Van de week
PHILIPS 327 818 JF

Begin februari 1965 verscheen de single "'t Is genoeg". Voor de B-kant was "Van de week" gekozen, één van de liedjes die Conny tijdens het Nationale Songfestival had gezongen. "Van de week" was het lied dat Conny van haar drie liedjes het mooiste vond, wat kan verklaren dat ze er een paar jaar later een nieuwe, betere versie van opnam. "'t Is genoeg" was een populair lied, maar geen groot commercieel succes.

Zie voor meer informatie de rubriek Specials op deze website.
 
 
  februari 1965     A
B't Is genoeg
Laat me alleen
PHILIPS 327 837 JF

Enkele weken na de eerste uitgave van "'t Is genoeg" verscheen een tweede uitgave. Deze had als B-kant Conny's andere voorrondeliedje "Laat me alleen". De uitgave met "Laat me alleen" op de B-kant is maar zeer kort leverbaar geweest en daardoor vrij zeldzaam.
 
 
  maart 1965    
A

B
CONNY'S SONGFESTIVAL
't Is genoeg
Van de week
Laat me alleen
Jij weet het niet...
PHILIPS 433 301 PE

In bijzondere gevallen werd een EP uitgebracht. Een EP was een single met meestal vier liedjes die vaak al eerder op single waren uitgebracht. Aanleiding voor Conny's eerste EP was haar overwinning tijdens het Nederlands Songfestival 1965.
 
 
  september 1965     A
BJe doet me pijn
De zomerwind
PHILIPS 327 903 JF

Na een succesvol 1963 en een bevredigend 1964, bleek 1965 een jaar zonder commerciële successen te worden. Na teleurstellende verkopen voor "'t Is genoeg" werden van "Je doet me pijn" nog minder exemplaren verkocht.
 
 
  januari 1966     A
BMet wie ik hem zie
Ik ben gelukkig zonder jou
PHILIPS 327 967 JF

In de ruim vier jaar die waren verstreken na het verschijnen van haar eerste single, had Conny een handvol succesvolle singles. Maar begin 1966 had ze met "Ik ben gelukkig zonder jou" ook eindelijk haar eerste officiële hit te pakken. En dat was eigenlijk een gelukstreffer, want "Ik ben gelukkig zonder jou" was oorspronkelijk de B-kant van "Met wie ik hem zie". Uiteindelijk werden er ruim 45.000 exemplaren verkocht, wat Conny een zilveren plaat opleverde.
 
 
        A
B
Met wie ik hem zie
Ik ben gelukkig zonder jou
PHILIPS 327 967 JF

Indertijd hadden de Philips-singles meestal een standaard hoesontwerp, dat eens in de zoveel tijd werd gewijzigd. In de periode dat "Met wie ik hem zie" verscheen, hadden de singles een gekleurde tekstbalk aan de bovenkant van de hoes. De kleur wijzigde iedere paar maanden, en als een single wegens succes langere tijd werd bijgeperst, hadden latere persingen een andere kleur tekstbalk. Vandaar dat "Met wie ik hem zie" bestaat met zowel een groene als een blauwe tekstbalk.
 
 
  mei 1966    
A

BIK BEN GELUKKIG ZONDER JOU
Ik ben gelukkig zonder jou
Met wie ik hem zie
Je doet me pijn
De zomerwind
PHILIPS 433 330 PE

Conny's tweede en laatste EP verscheen naar aanleiding van het succes van "Ik ben gelukkig zonder jou" en bevatte de liedjes die op Conny's laatste twee singles stonden. In 1966 was de interesse voor EP's behoorlijk afgenomen en aan de reeks van vele honderden EP's die Philips sinds 1955 had uitgebracht kwam in 1967 een eind. Ook Conny's EP verkocht niet erg goed.
 
 
  augustus 1966     A
BPaleis met gouden muren
In de nacht
PHILIPS 333 574 JF

Na het enorme succes van "Ik ben gelukkig zonder jou" speelde de platenmaatschappij op zeker, en werd voor de volgende single opnieuw een compositie van Peter Koelewijn met tekst van Hannie Meijler gekozen. "Paleis met gouden muren" werd Conny's tweede succes op rij.
Op de hoes is Conny te zien in de outfit die ze droeg bij het zingen van "Paleis met gouden muren" in een pauzefilm.
 
 
  december 1966     A
BIk geef een feest
De man van mijn hart
PHILIPS 333 638 JF

"Ik geef een feest" is één van de weinige vrolijke liedjes uit Conny's oeuvre die op single uitgebracht werden. Alhoewel de verkopen niet zo hoog lagen als de eerdere hits uit 1966, was er nog geen reden tot klagen.
 
 
 


© 2005-2017 Vogelvrij Producties