maart 1967     A
B








Mijn man
Hij gaat toch...
PHILIPS 333 691 JF

Met "Mijn man" bezong Conny een heel ander kant van de liefde dan ze deed in "Ik ben gelukkig zonder jou" en "Paleis met gouden muren". De single kon rekenen op bevredigende verkoopcijfers en vooral in het travestiecircuit was "Mijn man" jarenlang een vaak gebruikt lied.
 
 
  augustus 1967     A
B













Der Mann meiner Wahl
Haus aus Goldenen Steinen
PHILIPS 318 962 PF

De platenmaatschappij vond het tijd om de buitenlandse markt te verkennen. Voor Duitsland werden bewerkingen gemaakt van "De man van mijn hart" en "Paleis met gouden muren". Het zou logisch zijn geweest een Duitse versie van "Ik ben gelukkig zonder jou" op te nemen, maar waarschijnlijk is daarvan afgezien omdat een Duitse versie al was opgenomen door Heidi Brühl, die het op de B-kant van haar grote hit "Hundert Mann und ein Befehl" zong.
"Der Mann meiner Wahl" zorgde helaas niet voor een doorbraak in Duitsland.
 
 
  augustus 1967     A
B









Als vreemden
Waar blijft een droom
PHILIPS 333 868 JF

Zelden zijn een doodgebloede ("Als vreemden") en een stukgelopen ("Waar blijft een droom") relatie zo mooi bezongen als in de liedjes op deze single. De tekstuele hoogstandjes waren echter te ontoegankelijk voor een groot publiek, waardoor alleen de fijnproevers er van hebben kunnen genieten.
 
 
  september 1967     A
B









You're closer to me
Where are they now
PHILIPS BF 1609

In september 1967 werd in het Verenigd Koningkrijk Conny's eerste Engelstalige single uitgebracht. In Nederland, de Verenigdse Staten en Canada (zie augustus 1968) werd gekozen voor "Where are they now" als A-kant, maar in het Verenigd Koninkrijk gaf men de voorkeur aan "You're closer to me". De single flopte genadeloos.
 
 
  oktober 1967     A
B









Where are they now
You're closer to me
PHILIPS 318 963 PF

De derde en laatste single die in 1967 in Nederland verscheen was de minst succesvolle. Men hoorde Conny blijkbaar liever in het Nederlands zingen. Ook waren de teksten van de Engelstalige versies van "Waar blijft een droom" en "De man van mijn hart" een stuk minder dan de Nederlandstalige, wat ook een reden kan zijn van de bescheiden verkopen.
 
 
  januari 1968     A
B










En altijd komen er schepen
Zeemanshart
PHILIPS 333 925 JF

De liedjes op deze single behoren tot de meest afwijkende opnamen uit Conny's oeuvre. Conny had "En altijd komen er schepen" in een televisieprogramma gezongen, en de reacties daarop waren zo enthousiast, dat Phonogram er een single van wilde maken. De single verkocht tegen de verwachtingen in slecht, waarna Conny nooit meer zeemansliederen op de plaat heeft gezet.
 
 
  augustus 1968     A
B






Where are they now
You're closer to me
DECCA 32369

Maar weinig mensen weten dat Conny's enige Amerikaanse single een succesje wist te behalen; in de Colorado Hit Parade kwam "Where are they now" in september 1968 tot nummer 31.
 
 
  augustus 1968     A
B








Where are they now
You're closer to me
DECCA 32369

In Canada deed "Where are they now" helemaal niets. Wellicht was de single aldaar voornamelijk te vinden in de platenkoffer van enkele Nederlandse immigranten.

Merk op dat het label van de Canadese persing een iets andere opmaak heeft dan de Amerikaanse.
 
 
  augustus 1968     A
B









Alleen
Blij zijn zolang het nog kan
PHILIPS 334 533 JF

In de jaren '60 was het een tijdje in om klassieke stukken in een modern(er) jasje te steken. Conny nam "Air" van Bach op onder de titel "Alleen", wat haar laatste succes uit de jaren '60 zou worden. De verkopen van Conny konden echter niet in de schaduw staan van de versie van Ekseption, die een jaar later tot de top van de hitlijsten kwam.
 
 
        A
B







Alleen
Blij zijn zolang het nog kan
PHILIPS 334 533 JF

In 1968 vond de overgang van Conny van den Bos naar Conny Vandenbos plaats. Bij latere persingen van de single "Alleen" zijn niet alleen de opmaak en de kleuren van de hoes enigszins aangepast, maar ook de schrijfwijze van Conny's artiestennaam.
 
 
  januari 1969     A
B












Forever more
The dying swan
PHILIPS 334 661 JF

Van de Engelstalige liedjes die Conny heeft opgenomen is "The dying swan" wellicht het mooiste. Maar er waren twee goede redenen om dit lied op de B-kant van Conny's tweede Engelstalige single te zetten. Ten eerste was het origineel van Chris McClure in 1966, ondanks de nodige airplay, geen succes geweest. Ten tweede krijg je niet elke dag een origineel nummer van Clive Westlake aangeboden, wat de keuze van "Forever more" als A-kant eenvoudig zal hebben gemaakt.
 
 
  januari 1969     A
B










Forever more
The dying swan

PHILIPS BF 1735

"Forever more" werd ook uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk, met het oog op de optredens die Conny daar zou gaan doen. "Forever more" haalde de hitlijsten niet, maar gezien het feit dat de single tegenwoordig niet moeilijk te vinden is, moet deze op langere termijn toch redelijk hebben verkocht. Desalnietemin waren die verkopen niet voldoende om een vervolgsingle uit te brengen.
 
 
  april 1969     A
B












Normaal
Was dit 't
PHILIPS 336 017 JF

Deze single is een typisch voorbeeld van het maken van een verkeerde beslissing betreffende welk nummer op de A- en welk op de B-kant moet. "Normaal" is een lied met een niet heel bijzondere melodie en een tekst die een parodie lijkt op de ongelukkige liefdesliederen die Conny in de jaren '60 zong, terwijl "Was dit 't" een pakkende melodie heeft met een puntige tekst. De single was geen succes en het blijft gissen of "Was dit 't" als A-kant voor meer succes had kunnen zorgen, maar waarschijnlijk is dat wel.
 
 
  oktober 1969     A
B








No love
Stay with me
PHILIPS 336 069 JF

Het hele jaar 1969 waren de verkopen van Conny's singles achter gebleven ten opzichte van die van voorgaande jaren. Ook "No love" was maar bij weinig mensen op de draaitafel te vinden. En Conny's laatste jaren bij Phonogram zouden qua verkoopsuccessen niet veel beter worden.
 
 
  mei 1970     A
B










Vlag van mij
Als een ster
PHILIPS 6012 026

In 1969 was "Vlag van mij" één van de twee liedjes die Conny zong op het Songfestival van Split, in het voormalige Joegoslavië. De versie die Conny op het festival zong werd begeleid door een groot orkest. Voor de singleversie werd in 1970 de hulp ingeroepen van Rick van der Linden van Ekseption, die er zijn eigen geluid aan gaf. Op veel verkopen kon deze single niet rekenen.
 
 
  oktober 1971     A
B













Al m'n tranen
Het bedrogen meisje
PHILIPS 6012 159

Het einde van de samenwerking tussen Conny en Phonogram kwam in zicht. Conny was over het algemeen niet blij met het repertoire dat haar werd aangeboden, en aangezien de laatste jaren commercieel gezien niet erg succesvol waren, deed Phonogram verder geen moeite Conny aan zich verbonden te houden. Ook de laatste single "Al m'n tranen" was geen succes. In het voorjaar van 1972 probeerde men nog om met de B-kant de plaat onder de aandacht van het publiek te brengen, maar "Het bedrogen meisje" werd evenmin een succes.
 
 
  mei 1972     A
B










Voor een kind alleen
Wij
IMPERIAL 5C 006-24 622

Na ruim tien jaar was de samenwerking tussen Conny en Phonogram beëindigd. In mei 1972 verscheen op het Imperial-label van Bovema de single "Voor een kind alleen". Deze single leek na een trage start alsnog een succes te worden, maar na enkele weken was de aandacht alweer verdwenen. Hierna brak een periode van twee jaar aan waarin Conny geen platen zou maken.
 
 
  mei 1974     A
B






Tjeukemeer
Oh, wat een dag
PARK BP 1073

Na twee jaar geen platen te hebben gemaakt, kwam Conny met de single "Tjeukemeer". Ze stond er vanaf 25 mei 1974 enkele weken mee in de Radio Noordzee Troef 20, maar een echte hit werd "Tjeukemeer" niet.
 
 
  oktober 1974     A
B











Een roosje, m'n Roosje
Zonder zorgen
PARK BP 1077

"Een roosje, m'n Roosje" was één van de vele liedjes die de revue passeerden bij het maken van de LP "Een vrouw van deze tijd". Eerder was het lied aangeboden aan Willeke Alberti, maar die wilde het niet zingen. Ook Conny zag er in eerste instantie niet veel in, maar liet zich door producer Eric Boom toch overhalen het op te nemen. Het gevolg was een grote hit, Conny's grootste uit de jaren '70, die ze tot het einde van haar leven zou blijven zingen.
 
 






© 2005-2017 Vogelvrij Producties