augustus 1975     A
BDrie zomers lang
Ik verspeel je
PARK BP 1081

Met de opvolger van "Een roosje, m'n Roosje" bewees Conny dat het succes geen eenmalige toevalstreffer was. Ondanks dat "Drie zomers lang" één van haar grootste successen was, wilde Conny dit lied in latere jaren niet meer zingen.
 
 
  oktober 1975     A
B
Sjakie van de hoek
Mijn eerste liefde
PARK BP 1084

In een poging het succes van "Een roosje, m'n Roosje" te evenaren werd opnieuw een lied van Jud Strunk door Gerrit den Braber voorzien van een Nederlandse tekst. "Sjakie van de hoek" werd een maandenlange hit en net zo'n groot verkoopsucces als "Roosje" een jaar eerder.
 
 
  augustus 1976     A
B

Ome Arie
Moeder en dochter
PARK BP 1087

De trend van beknopte levensbeschrijvingen werd na "Roosje" en "Sjakie" succesvol voortgezet met "Ome Arie". De componist was wederom Jud Strunk. De tekstschrijver was deze keer niet Gerrit den Braber maar Herman Pieter de Boer, van wie Conny tussen 1971 en 1981 in totaal éénenveertig teksten op zou nemen.
 
 
  oktober 1976     A
B


De noorderzon scheen
Je blijft
PARK BP 1090


Na vier grote hits viel het succes van "De noorderzon scheen" wat tegen. Desalnietemin werd het in latere jaren één van de bekendste en meest geliefde liedjes van Conny.
 
 
  april 1977     A
B

Onkel Arie
Ich verlier' dich
PROM 6.11961 AC

Vanaf eind 1976 was Conny druk bezig met het opnemen van liedjes voor haar Duitstalige LP. De eerste single van het album lag de maand voor het verschijnen van de LP in de winkel: "Onkel Arie". In Nederland was "Ome Arie" een groot succes geweest, maar de Duitstalige versie van het lied deed het maar matig.
 
 
  oktober 1977     A
B

Jan von nebenan
Drei Sommer lang
PROM 6.12123 AC

De Duitstalige versie van "Sjakie van de hoek" verkocht beter dan "Onkel Arie", maar ook deze single werd geen hit.
 
 
  oktober 1977     A
B


Weet je wat we doen
Het gaat niet over
PARK PAS 15018

Vaak stonden op de B-kant van Conny's singles liedjes die misschien minder commercieel waren, maar die lieten horen wat men op de LP's kon verwachten. Deze liedjes behoren vaak tot de favorieten van fans, zoals "Ik verspeel je", "Jacqueline" en "Voor nu en altijd". Ook de B-kant van "Weet je wat we doen" behoort tot die categorie, en staat bij veel fans hoog op de favorietenlijst.
 
 
  januari 1978     A
B
Dat slepende wijsje
Soms
PARK PAS 15058

Het is vreemd dat "Dat slepende wijsje" nooit een hit- of tipnotering heeft gehad, want de verkopen waren beter dan die van bijvoorbeeld "Over liefde" en "De andere kant van de maan". Wellicht waren er begin 1978 teveel singles uit die het nog beter deden, bijvoorbeeld de jaarlijkse rits carnavalskrakers.
 
 
  april 1978     A

BHOMMAGE AAN EDITH PIAF
Hymne à l'amour - Milord - La vie en rose - Les mots d'amour - Non, je ne regrette rien
Les trois cloches - Mon Dieu - Hymne à l'amour
PARK PAS 15075

Conny zong al vanaf het begin van haar carrière liedjes van Edith Piaf. Toen Conny in 1978 de Edith Piaf Trofee kreeg overhandigd, was dat een goede reden om, met het orkest van Rogier van Otterloo, een medley met successen van de vijftien jaar eerder overleden legendarische zangeres op te nemen.
 
 
  september 1978    
A

B


HOMENAGEM A EDITH PIAF
Hymne à l'amour - Milord - La vie en rose - Les mots d'amour - Non, je ne regrette rien
Les trois cloches - Mon Dieu - Hymne à l'amour
ROSSIL RISS 8020

Deze Portugese persing doet vermoeden dat er plannen waren om "Hommage aan Edith Piaf" in diverse landen uit te brengen. Uiteindelijk is de single buiten Nederland alleen uitgebracht in Portugal.
 
 
  april 1979     A
B
Over liefde
Wij
PHILIPS 6012 900

"Over liefde" is een album waarvan maar weinig liedjes een geschikte singlekandidaat waren. Voor de eerste single werd gekozen voor het titelnummer van het album. De single deed het in 1979 vooral in de Nederlandstalige hitlijsten goed, maar heden ten dage is het een enigszins vergeten lied.
 
 
  oktober 1979     A
B

Kom dichtbij
Samen met jou
PHILIPS 6012 942

De LP "Over liefde" begint en eindigt met het korte lied "Samen met jou". Voor de B-kant van "Kom dichtbij" werd van deze twee korte versies van "Samen met jou" één langere versie gemaakt. Niet veel mensen hebben deze niet geheel soepele montage kunnen horen, want "Kom dichtbij" is Conny's slechtst verkochte single uit de jaren '70.
 
 
  oktober 1980     A
B

Don't leave tonight
Jacqueline
PHILIPS 6017 107

Het duet "Don't leave tonight" was Conny's grootste succes uit de jaren '80. Voor Janis Ian was het haar laatste, en op één na grootste hit in Nederland.
 
 
  december 1980     A
B


De andere kant van de maan
Voor nu en altijd
PHILIPS 6017 132

Misschien was "De andere kant van de maan" niet de meest geschikte opvolger van "Don't leave tonight", aangezien de versie van Janis Ian in juli 1980 al een hit was geweest.
 
 
  december 1981     A
B

Ik ben gelukkig zonder jou
Paleis met gouden muren
PHILIPS 6017 269

In december 1981 verschenen dertig singles in de reeks Golden Oldies, waaronder één van Conny met daarop haar twee grote hits uit 1966.
 
 
  december 1981     A
B

Mi ma Mickey Mouse
Ik hou van jou zoals je bent
EMI 1A 006-26772

Voor de eerste single van de LP "Vogelvrij" had EMI met "Mi ma Mickey Mouse" niet de beste keus gemaakt. Commercieel gezien was "Johnny" waarschijnlijk beter geweest; een lied dat qua tekst in de lijn van "Roosje", "Sjakie" en "Ome Arie" ligt. Toen "Johnny" in 1984 alsnog als single werd uitgebracht, was het eigenlijk al te laat.
 
 
  maart 1982     A
B


Ga nou maar
Allener dan alleen
EMI 1A 006-26782

Benny Neyman schreef voor Conny de tekst van "Ga nou maar". Zonder overleg veranderde Conny een aantal dingen in de tekst, waar Benny niet blij mee was.
 
 
  juni 1982     A
B
Vrij als een vogel
Even samen
EMI 1A 006-26816

Voor de single werd "Vrij als een vogel" opnieuw ingezongen. In de Nederlandstalige hitlijsten deed deze single het redelijk, maar in de landelijke hitlijsten kwam hij niet voor.
In 1989 bleek dat "Vrij als een vogel" het favoriete lied van de fans was.
 
 
 


© 2005-2014 Vogelvrij Producties