maart 1983     A
B
Je gaat er uit
Hedenmorgen negen uur
EMI 1A 006-26954

De eerste single van de LP "Net als iedereen" was geen succes. Wellicht was de B-kant "Hedenmorgen negen uur" een betere keuze voor de A-kant geweest, aangezien tegenwoordig veel mensen die de LP kennen, dit lied noemen als één van hun favorieten van "Net als iedereen".
 
 
  juni 1983     A
B
Net als vroeger
Zevende hemel
EMI 1A 006-1269797

"Net als vroeger", een bescheiden succes, was de meest succesvolle van Conny's EMI-singles.
 
 
  september 1983     A
B

Leven bij het leven
Zou ik het weer zo doen
EMI 1A 006-1270297

In het begin van haar carrière zong Conny veel vanuit het Frans naar het Nederlands bewerkte liedjes. Dat bleef ze ook daarna doen, al werd voor de singles vaak gekozen voor uit het Engels vertaalde stukken of origineel Nederlands werk. Het onterecht geflopte "Leven bij het leven" was weer eens uit Frankrijk afkomstig.
 
 
  februari 1984     A
B

Toereloereloereloe
Voorbij
EMI 1A 006-1270967

Samen met "Mi ma Mickey Mouse" behoort "Toereloereloereloe" tot de liedjes die over het algemeen door fans het minst worden gewaardeerd.
 
 
  juni 1984     A
BJohnny
Nee, ik ben niet bang
EMI 1A 006-1271197

Conny's zwanenzang bij EMI. Tweeënhalf jaar na het verschijnen van "Vogelvrij" was Conny's EMI-avontuur afgelopen. Retrospectief lijkt het onbegrijpelijk dat "Vogelvrij" en "Net als iedereen" niet dezelfde verkoopsuccessen kenden als de LP's uit de jaren '70, aangezien Conny's twee LP's voor EMI anno nu zeer gewaardeerd worden. Wellicht was de overgang van de romantische luisterliedjes naar meer een popgeluid indertijd te groot voor het publiek.
 
 
  november 1986     A
B


Wat is nou geluk
Krokodil
PYRAMID KTS-1001

Na tweeënhalf jaar van tamelijke stilte verscheen de single "Wat is nou geluk". Geen commercieel succes, maar Conny liet Nederland hiermee wel horen dat ze nog niet was uitgezongen.
 
 
  april 1987     A
B

Wat ben ik blij dat er liefde bestaat
Op goed geluk
SPHINX KTS 1006

Na jaren van slechte singleverkopen lukte het met "Wat ben ik blij dat er liefde bestaat" eindelijk weer om een succesje te behalen.
 
 
  juni 1987     A
BVakantiekolder
Binnenbrand
SPHINX KTS 1008

Mede door het succes van "Wat ben ik blij dat er liefde bestaat" kreeg de opvolger "Vakantiekolder" redelijk wat media-aandacht. De verkopen vielen enigszins tegen, maar de single behaalde wel een mooie notering in de Nederlandstalige hitlijsten.
 
 
  september 1987     A
BWat is nou geluk (Nieuwe mix)
Wat is nou geluk (Instrumentaal)

K-TEL KTS 1013

Iemand moet gedacht hebben dat er meer te halen viel uit "Wat is nou geluk", of dat het lied meer verdiende. Maar ook in de nieuwe mix, die tien maanden na de originele versie werd uitgebracht, was "Wat is nou geluk" geen succes.
 
 
  december 1987     A1
A2De mooiste dag
Nooit meer
QUALITEL Q7-S 1021

Van geen ander Conny Vandenbos-album werden zoveel singles uitgebracht als van "De mooiste dag". In december 1987 verscheen het titelnummer als vijfde en laatste single, met als dubbele A-kant "Nooit meer". Deze single werd, helaas voor Conny, een grote flop.
 
 
  oktober 1988     A
B

Wie weet wat liefde is (met Wim Rijken)
A quoi ça sert l'amour (met Wim Rijken)
DISKY DISK 1105 (Vinyl)

Het eerste duet van Conny met Wim Rijken was een groot succes, zowel in Nederland als in België. Conny en Wim schreven de tekst samen: Conny had een paar regels op papier gezet, gaf dat de volgende keer dat ze Wim zag aan hem, die er vervolgens mee aan de slag ging. Zo ging de tekst keer op keer van de één naar de ander, tot hij af was.
 
 
  oktober 1988     1
2
Wie weet wat liefde is (met Wim Rijken)
A quoi ça sert l'amour (met Wim Rijken)
DISKY DCD 3105 (CD)

In 1988 werden nog maar vrij weinig singles op CD uitgebracht. Vaak hadden deze in de winkels ook nog geen goed zichtbare plek, en stond ergens in een hoek een bakje met CD-singles. De CD-single van "Wie weet wat liefde is" verkocht dan ook een stuk minder dan de vinyl-single.
Merk op dat de titel van de B-kant op de hoes foutief is gespeld: "A quoi çe sert l'amour" in plaats van "A quoi ça sert l'amour". Tevens overheerst op de hoes van de CD-single de kleur rood nogal.
 
 
  maart 1989     A
B
Stapelgek op jou (met Wim Rijken)
Strand (met Wim Rijken)
DISKY DISK 1128 (Vinyl)

Na het succes van "Wie weet wat liefde is" moest er natuurlijk een vervolg komen. Opnieuw schreven Conny en Wim een Nederlandse tekst op een lied van Edith Piaf. De single kreeg veel media-aandacht en verkocht goed, al was het succes wel minder dan van "Wie weet wat liefde is".
 
 
  maart 1989     1
2

Stapelgek op jou (met Wim Rijken)
Strand (met Wim Rijken)
DISKY DCD 3132 (CD)
 
 
  september 1989     A
B
Nu of nooit
Zevende hemel
DISKY DISK 1151

"Nu of nooit" was de voorloper van het verzamelalbum "Wie weet wat liefde is". De single verscheen alleen op vinyl en niet op CD-single, zoals de twee duetten met Wim Rijken. Na het commerciële falen van zowel de single als het album, werd het drie jaar heel stil rondom Conny.
 
 
  oktober 1992     1
2
3
Eens
Foto's
Eens (Instrumentaal)
CLOUD 3803213

Conny greep iedere vorm van promotie aan om "Nu" en de van het album getrokken singles onder de aandacht te brengen. Ondanks dat het album redelijk verkocht, bleef het succes van de singles uit. Conny zong "Eens" in menig televisieprogramma, maar het nummer sprak het singlekopend publiek niet aan.
 
 
  januari 1993     1
2
3

Laatste liefde
Wie luistert naar zijn hart
Zoals jij van mij
CLOUD 3803313

De tweede single van "Nu", het mooie "Laatste liefde", kreeg nauwelijks aandacht en belandde al snel in de uitverkoopbakken.
 
 
  augustus 1993     1
2


Ik loop de zon tegemoet
Skopolos
CLOUD 6768163

"Ik loop de zon tegemoet" was de derde en laatste single die werd uitgebracht van het album "Nu", en behoorde enkele weken lang tot de best verkochte Nederlandstalige liedjes.
 
 
  mei 1995     1
2
3

Jolicoeur (Parijs) (Nieuwe mix)
Zevende hemel
Een vriend zien huilen
RONDO MUSIC 290016

Nadat de CD "Vriendschap" onder de titel "Een echte vriend" in de reguliere CD-winkels kwam te liggen, werd ter promotie van het album de single "Jolicoeur" uitgebracht. Officiëel gaat het hier om een nieuwe mix. Maar wie de single- en albumversies met elkaar vergelijkt, zal ontdekken dat het om een geheel nieuwe versie met andere vocalen gaat.
 
 
  september 2001     1
2

Zin van mijn leven
De dag waarop je ging
Q TWO ENTERTAINMENT Q 200.001-2

De meningen waren verdeeld over "Zin van mijn leven". De één was razend enthousiast en omarmde een moderner Conny Vandenbos-geluid, de ander vond de stijl totaal niet bij Conny passen. De distributie van de single was slecht en veel fans konden deze nergens vinden of zelfs laten bestellen. Een flop was dan ook onvermijdelijk.
 
 
  januari 2003     1
2

Zolang je bij me bent (met Benny Neyman)
Ik voel m'n hart weer slaan (Live) (Benny Neyman)
RED BULLET RB 8.512

Als eerbetoon nam Benny zijn grote hit "Zolang je bij me bent" uit 1985 op als een duet met Conny. Voor Conny's aandeel werd de opname van de CD "Vriendschap" gebruikt, Benny's aandeel werd in november 2002 opgenomen. De artiestenroyalties werden geschonken aan de Nederlandse Kankerbestrijding.
 
 
 


© 2005-2017 Vogelvrij Producties