Deze rubriek geeft een zo'n compleet mogelijk overzicht van televisieprogramma's waar Conny in te zien was. Vrijwel alle Nederlandse televisieprogramma's waren te achterhalen. Van deze programma's wordt een korte omschrijving gegeven en wat Conny bijdrage aan het programma was, voor zover er nog informatie over te vinden was. Aangezien het grootste deel van de Nederlandse televisieprogramma's niet bewaard is gebleven, was het regelmatig moeilijk te achterhalen wat in een bepaald programma te zien was. Informatie over optredens in buitenlandse televisieprogramma's was ook zeer lastig te achterhalen. Het is zeer waarschijnlijk dat er meer buitenlandse optredens moeten zijn dan de in deze rubriek genoemde. Van een aantal Nederlandse programma's was nog geen informatie te vinden over de exacte uitzenddata en deze programma's zullen in een later stadium aan de lijst worden toegevoegd. Wie informatie heeft over televisieprogramma's die niet in de lijst hieronder staan, en mee wil helpen dit overzicht te completeren, wordt verzocht een mailtje te sturen naar info@connyvandenbos.com.

 
 


1961

 
 
Datum:
 
26 maart
 
  Titel:   Vanavond bij Bruce  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Conny maakte haar televisiedebuut in een show van Bruce Low. Beeldmateriaal van Conny's eerste televisieoptreden bestaat helaas niet meer, op enkele foto's na, maar een recensie maakt duidelijk dat het een geslaagd debuut was: "Gisteravond was het optreden van Bruce zelf eigenlijk het minst gelukkig. Een beetje houterig, een beetje gewild. Men had de indruk dat alles niet zo goed "zat" als men gewend is. Ook Catherine Sauvage inspireerde niet tot boeiende beelden, maar daar stond een leuk gebracht, charmant optreden van Conny van den Bos tegenover". (J.G. Suurhof, Zeeuwsch Dagblad, 27 maart 1961)  
         
  Datum:   25 juli  
  Titel:   Knokke Festival  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Diverse bronnen spreken elkaar tegen of het Knokke Festival van 1961 alleen op de radio of ook op televisie werd uitgezonden. De Nederlandse ploeg, bestaande uit Conny, Herman van Keeken, Ramses Shaffy, Sacha Denisant en Ria Valk, trad op 24 en 26 juli op, dus de uitzending op 25 juli was een registratie van de 24e.
Conny zong tijdens dit festival Frans- en Engelstalig repertoire. Eén van de liedjes was "Mon Dieu" van Edith Piaf, dat Conny voor haar eerste single in het Nederlands op zou nemen als "Adieu".
Tuney Tunes schreef over Conny's optreden: "De grootste attractie was Conny van den Bos. Zij was de enige van de vijf Nederlandse deelnemers die het predikaat van 'vocaliste' verdiende. Conny zóng - en dat deed ze zelfs subliem."
 
         
  Datum:   10 september  
  Titel:   De Rudi Carrell Show  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Conny trad op in de eerste Rudi Carrell Show, waarin divers jong talent aan het publiek werd voorgesteld. Naast Conny waren ook de toen nog onbekende Jasperina de Jong en De Mounties te zien.  
         
  Datum:   Week 42 (opname 7 oktober)  
  Titel:   Polygoon Bioscoopjournaal  
  Omroep:   Polygoon  
  Beschrijving:   In het Polygoon bioscoopjournaal werd in week 42 verslag gedaan van de platenmarkt in de Bijenkorf. Diverse artiesten, waaronder de Zangeres Zonder Naam, de Fouryo's en Willeke Alberti, zijn te zien terwijl ze handtekeningen zetten of optreden in een volgestroomde Bijenkorf. Alvorens Conny te horen is met "Non, je ne regrette rien" zegt de commentator: "Van het optreden van zangeres Conny van den Bos stond men werkelijk Piaf".  
         
  Datum:   9 december  
  Titel:   Top of Flop  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   "Top of flop" was de voorloper van talentenjachten als de "Soundmix show" en "Idols". In de eerste aflevering oordeelde een jury, bestaande uit zangeres Ria Valk, zanger Tom Kelling, actrice Kitty Janssen en platenmagnaat Henk Stibbe, over de kwaliteit van de liedjes op grammofoonplaten die presentator Herman Stok liet horen. Van Conny werd haar eerste single "Ninotchka" gedraaid en de jury vond deze top!  
         
  Datum:   13 december  
  Titel:   Donkere Dagen in de Stad  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  "Donkere dagen in de stad" werd aangekondigd als "een gevarieerd programma van Jan Moraal". Medewerkenden waren: Fientje Berghegge, Conny van den Bos, Piet Kamerman en de Hi-Five.
Wat precies in het programma te zien was, is niet te achterhalen. Maar gezien de aanwezigheid van een acteur, een actrice, een zangeres en een zanggroep zullen waarschijnlijk liedjes zijn afgewisseld met eenakters of monologen.
 
         
 


1962

 
 
Datum:
 
1 januari
 
  Titel:   Gelukkig Nieuwjaar  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:  

Mies Bouwman, Conny, Rita Reys
  1962 werd om kwart over twaalf ingeluid met een door de jarige Mies Bouwman gepresenteerd programma. Er waren optredens te zien van onder andere de Conny van den Bos, de Diamond Five, Pim Jacobs en Rita Reys.
 
         
  Datum:   27 februari  
  Titel:   Nationale Finale Eurovisie Songfestival 1962  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:  
  Tijdens de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival moest Conny het met haar lied "Zachtjes" opnemen tegen bekende namen als De Spelbrekers en Rita Corita. Ze zou met 138 punten als derde eindigen, achter De Spelbrekers, die met "Katinka" naar Luxemburg mochten, en een nog onbekende Gert Timmerman.

Er bestaat commercieel uitgebrachte bladmuziek van "Zachtjes", waardoor sommige mensen denken dat "Zachtjes" op single is verschenen, wat niet het geval is. Misschien is dat jammer, want het is misschien niet het beste lied van Conny uit haar beginperiode, maar ook zeker niet het slechtste.

De foto hiernaast is blijkbaar gemaakt tijdens de repetities van de nationale finale. Conny draagt de jurk die op de beeldopnamen te zien is, ze staan in hetzelfde decor, maar haar haar zit op de foto beduidend anders.
 
         
  Datum:   22 juni  
  Titel:   Riedels en Fiedels  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   "Er is behoefte aan een goed Nederlands programma, opgebouwd uit Nederlandse liedjes", zei Harry de Groot over zijn programma "Riedels en fiedels". In de eerste aflevering was Conny één van de artiesten die acte de présence gaf. Ze zong "Jij en ik”, een lied dat ze eerder al voor de radio had gezongen.  
         
  Datum:   21 juli  
  Titel:   Grand Gala des Artistes  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Op 22 februari 1962 was de stichting Blijvend Applaus opgericht met als doel behoeftige oud-artiesten financieel te ondersteunen. Om inkomsten voor de stichting te genereren, verleenden op 18 en 19 juli 1962 diverse bekende artiesten hun medewerking aan een nachtvoorstelling van Circus Toni Boltini. Op 21 juli werden fragmenten van de voorstellingen door de VARA uitgezonden, en kon men Conny in de weer zien met exotische dieren.  
         
  Datum:   22 augustus  
  Titel:   Zingen van de Zee en Vliegen Vangen  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Het programma werd aangekondigd als een "TV-humoreske", en humoristisch zal het met de medewerking van mensen als Maya Bouma, Fiet Koster en Hans Boskamp best zijn geweest. Helaas is er, op enkele foto's na, geen beeldmateriaal bewaard gebleven om dit te bewijzen. Een recensent liet wat betreft het vocale deel van het programma het volgende weten: "De liedjes vooral, die Henk van Ulsen in het wat wrange, moderne genre vertolkte, Conny van den Bos in het poëtische, Maya Bouma in het kolderieke en Fiet Koster in het komische, leken ons stuk voor stuk voltreffers. Wij hebben van dit weinig pretentieuze programma bepaald genoten." (Leidsch Dagblad, 23 augustus 1962)  
         
  Datum:   26 september  
  Titel:   Riedels en Fiedels  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   Conny zat ook in de tweede aflevering van "Riedels en fiedels". Deze keer zong ze ”Waar ben je”.  
         
  Datum:   12 oktober  
  Titel:   Riedels en Fiedels  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   In de derde aflevering van "Riedels en fiedels" was Conny werderom van de partij. Ze zong "Waarom…", een lied dat enkele weken daarna de B-kant van haar vierde single zou worden.  
         
  Datum:   9 november  
  Titel:   Riedels en Fiedels  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   In 1963 zouden nog drie afleveringen van "Riedels en fiedels" volgen, maar de vierde en laatste aflevering uit 1962 was ook de laatste waarin Conny te zien was. Ze zong solo "Zul je", en samen met alle artiesten die aan het programma meewerkten een potpourri van door Han Dunk geschreven liedjes: Willy Alberti - "Veel mooier" / Conny van den Bos - "Een ogenblikje stilte" / Dick Doorn - "Veel te mooi" / De Selvera's - "Als op Capri" / Wim Scholte - "In een hoekje alleen" / alle artiesten - "Ik zie de zon".  
         
 


1963

 
 
Datum:
 
2 januari
 
  Titel:   Journaal  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:   Willeke Alberti en Conny zijn te zien bij show op ijs voor het Lido te Amsterdam.  
         
  Datum:   6 april  
  Titel:   Mens Durf Te Leven - Cabaretkroniek VII  
  Omroep:   VPRO  
  Beschrijving:   De eerste maar niet de laatste keer dat Conny door Wim Ibo werd uitgenodigd om op te treden in zijn Cabaretkroniek, zong ze een indrukwekkende versie van ”Waar zijn al de bloemen toch”. Het is zeer goed mogelijk dat dit optreden de aanleiding was om dit lied een maand later op single uit te brengen.  
         
  Datum:   13 april  
  Titel:   Sterren en Streken  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Van 1962 tot en met 1964 zond de AVRO het programma "Sterren en streken" uit, waarin elke keer met een aantal artiesten een stad werd bezocht. In de aflevering van 13 april 1963 togen onder andere Conny, The Middletown Jazzband en de Blue Diamonds naar Tivoli in Utrecht.  
         
  Datum:   30 november  
  Titel:   Zilte Vaerzen  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:   Naar aanleiding van 150 jaar Koninkrijk der Nederlanden was op 30 november 1963 de hele avond gewijd aan programma's rondom dat thema. In "Zilte vaerzen" waren ruim een uur lang liedjes en voordrachten uit de periode 1813-1963 te horen. Naast Conny waren ook onder andere Johnny Jordaan, Frans van Schaik en Elly van Stekelenburg te zien.  
         
  Datum:   20 december  
  Titel:   Ja of Nee  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   "Ja of nee" was een muzikaal spelprogramma, waarin Conny "Raak me niet aan" en "Kom, ga mee…" zong, de A- en B-kant van haar meest recente single. Andere artiesten waren Jules de Corte, Annie Palmen en Bob Benny.  
         
 


1964

 
 
Datum:
 
31 januari
 
  Titel:   Pas Geperst  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   In "Pas geperst" lieten artiesten hun nieuwste platen horen. Conny was te zien met "Raak me niet aan" in een heuse videoclip.  
         
  Datum:   23 februari  
  Titel:   In De Engelenbak  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Optreden in een programma van Henk Elsink vanuit De Engelenbak in Amsterdam, waarin verder onder andere Frans van Dusschoten, Annelies Bouma en Philippine Aeckerlin te zien waren.  
         
  Datum:   15 mei  
  Titel:   Mens Durf Te Leven - Cabaretkroniek XIV  
  Omroep:   VPRO  
  Beschrijving:   In mei 1964 was Conny opnieuw uitgenodig voor Wim Ibo's Cabaretkroniek. In de veertiende aflevering zong ze samen met René Frank "Poef" en "Wie weet waar het begint", de A- en B-kant van hun duetsingle.  
         
  Datum:   24 mei  
  Titel:   Finale SUS Actie II  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   Wat de SUS-actie precies inhield was zo een-twee-drie niet te achterhalen. Wat wel te achterhalen viel, was dat Conny het geheel opluisterde met haar mooie stem door het zingen van een lied.  
         
  Datum:   6 juli  
  Titel:   Liedjesprogramma  
  Omroep:   BRT  
  Beschrijving:   Wat Conny precies zong op de Belgische televisie op 6 juli 1964 is niet bekend, maar dát ze zong mag door de klare titel van het programma wel duidelijk zijn.  
         
  Datum:   15 juli (opname 15 mei)  
  Titel:   Zeven Plus Vier  
  Omroep:   VPRO  
  Beschrijving:   De titel van dit programma verwees naar het Herman Schoonderwalt Septet dat met vier solisten de kijkers een half uur vermaakte. Conny was één van de solisten. Donald Jones, Hans Boskamp en Ann Burton waren de andere drie.  
         
  Datum:   18 oktober  
  Titel:   Leer Om Leer  
  Omroep:   IKOR  
  Beschrijving:   "Leer om leer" was een achtdelig catechisatieprogramma van de IKOR (Interkerkelijk Overleg inzake Radioaangelegenheden) uit 1964-65. Wat Conny in dat programma moest is onduidelijk. Ze kwam er in ieder geval niet zingen.  
         
  Datum:   27 november  
  Titel:   Voor De Vuist Weg  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Er zullen maar weinig grote Nederlandse artiesten zijn die niet in Willem Duys' "Voor de vuist weg" hebben gezeten. Conny zong er op 27 november 1964 haar kort daarvoor verschenen single "Jij weet het niet…".  
         
  Datum:   28 november (opname 5 mei)  
  Titel:   Acht Plus Conny van den Bos  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:  

Aart Brouwer, Conny, Marco Bakker
  "Acht plus" dankte zijn titel aan het feit dat deze programma's ergens na 8 uur 's avonds werden uitgezonden en dat er acht artiesten aan het programma meewerkten, plus één die in het middelpunt stond. In de derde aflevering was dat Conny, die assistentie kreeg van onder andere Marco Bakker, René Frank en Aart Brouwer.
 
         
  Datum:   24 december (opname 17 oktober)  
  Titel:   Zeg maar Conny  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   In 1964 was de NCRV begonnen met een serie televisieshows onder de naam "Zeg maar...". In de eerste aflevering had Jacco van Renesse centraal gestaan (Zeg maar Jacco) en de tweede aflevering was voor Conny, die daarmee haar tweede eigen televisieshow had. Conny stelde het programma zelf samen en zong gevarieerd Nederlands- en Engelstalig repertoire.
Van het programma "Zeg maar..." zouden tot en met 1966 zeven afleveringen worden uitgezonden. In aflevering drie zat Philippine Aeckerlin, in aflevering vier René Frank en in de laatste drie afleveringen was Jacco van Renesse wederom de hoofdpersoon. Het misverstand bestaat dat "Zeg maar..." een serie shows rondom Conny was, maar dat is dus niet correct; ze zat maar in één aflevering.
 
         
 


Méér Conny Vandenbos televisiegeschiedenis:
1961-1964 1965-1967 1968-1972 1973-1975 wordt vervolgd...

 
     


© 2005-2017 Vogelvrij Producties