1965

 
 
Datum:
 
10 februari
 
  Titel:   Nederlands Songfestival 1965  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:  
  In 1965 streden in Nederland vijf artiesten om een vliegticket naar Italië. Van maandag 8 februari tot en met vrijdag 12 februari was elke dag een andere artiest aan de beurt om zijn of haar drie liedjes te zingen, waarvan uiteindelijk één lied naar de finale op zaterdag zou gaan. Woensdag 10 februari was het de beurt aan Conny. Haar drie liedjes waren: "Laat me alleen", "'t Is genoeg" en "Van de week". Zoals bekend mag zijn, won "'t Is genoeg". Een recensie daags na de uitzending: "De derde uitzending in het Eurovisie-festival bracht de aangename verrassing van een voortreffelijk zingende Conny van den Bos, die drie liedjes van ongeveer gelijke, goede kwaliteit zong. De beoordelingen liepen dan ook minder uiteen dan bij voorgaande uitzendingen, al won "'t Is genoeg" toch nog ruimschoots met 13 stemmen tegenover "Laat me alleen" en "Van de week" met allebei 9 stemmen. Conny van den Bos zal zaterdag hoge ogen gooien met haar liedje." (Leidsch Dagblad, 11 februari 1961)
 
         
  Datum:   13 februari  
  Titel:   Nederlands Songfestival 1965  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:  
  Ook op 13 februari won "'t Is genoeg", waardoor Conny op 20 maart 1965 Nederland zou mogen vertegenwoordigen op het tiende Eurovisie Songfestival in Napels.
 
         
  Datum:   23 februari  
  Titel:   Johnny en Rijk, Een Paar Apart  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  Conny was op 23 februari te zien in de populaire show van Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer. Ze zong er "Van de week".
 
         
  Datum:   20 maart  
  Titel:   Gran Premio Eurovisione della Canzone, Napoli 1965  
  Omroep:   RAI  
  Beschrijving:  
  Conny opende het tiende Eurovisie Songfestival met een uitstekende vertolking van "'t Is genoeg". Tijdens het stemmen mochten de deelnemende landen 5, 3 en 1 punt geven aan hun drie favoriete liedjes. Noorwegen vond Conny's liedje het beste en beloonde haar met vijf punten, maar helaas waren dat de enige punten die Conny in ontvangst mocht nemen. Ze eindigde met de vijf punten als elfde op in totaal achttien deelnemers.
Zie de rubriek
Songfestivals op deze website voor meer informatie over Conny's deelname aan het Eurovisie Songfestival.
 
         
  Datum:   24 april (opname 22 april)  
  Titel:   Wie Van De Drie  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Sinds 1963 bracht de AVRO het populaire, door de Vlaming Nand Baert gepresenteerde spelprogramma "Wie van de drie" op de buis, waarin een panel van vier bekende Nederlanders moest raden welke van de drie kandidaten werkelijk was wie hij of zij beweerde te zijn. Op 24 april 1965 was Conny één van de panelleden.  
         
  Datum:   24 april (opname 22 april)  
  Titel:   Wachtwoord  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Voor wie na "Wie van de drie" en de daarop volgende show van Willy en Willeke Alberti was blijven hangen, kon voor de tweede keer op een avond Conny op de televisie zien. Deze keer zat ze in het spelprogramma "Wachtwoord", net als "Wie van de drie" gepresenteerd door Nand Baert. In dit programma moesten kandidaten woorden raden die met elkaar in verband stonden.  
         
  Datum:   29 april  
  Titel:   Uit  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:  

Trea Dobbs, Conny, Willeke Alberti
  In het programma "Uit" werden diverse onderwerpen uit de theater- en muziekwereld behandeld. De eerste drie minuten van het programma waren gewijd aan de presentatie van de LP "Blijvend applaus". Diverse artiesten die aan de LP hadden meegewerkt kwamen kort aan het woord, waaronder Conny, Jasperina de Jong, Rob de Nijs en Jacco van Renesse.
 
         
  Datum:   5 juni  
  Titel:   Sextet  
  Omroep:   BRT  
  Beschrijving:   De serie "Sextet" bestond uit zes televisieshows, iedere keer gemaakt door een ander land. De eerste show werd gemaakt door België. In de shows zaten iedere keer ook artiesten uit de andere vijf landen, waardoor Conny in de Belgische show te zien was met een in het Noors gezongen versie van "'t Is genoeg". De shows waren geen succes en werden niet goed gewaardeerd. Sommige landen zonden niet eens alle zes de shows uit. Vandaar dat dit leuke, maar slecht uitgewerkte intiatief geen vervolg kreeg. De programma's werden (in volgorde van uitzending) gemaakt door de volgende zes landen: België, Nederland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden.  
         
  Datum:   9 oktober  
  Titel:   Willy en Willeke  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  

met Willy Alberti
  Tussen oktober 1964 en mei 1968 zond de AVRO tientallen shows uit van de populaire Willy en Willeke Alberti. In hun shows ontvingen vader en dochter diverse gastartiesten. Conny was in de uitzending van 9 oktober 1965 te gast, samen met Dick Rienstra. Van de shows van Willy en Willeke is, zoals helaas van vrijwel alle televisieprogramma's uit die tijd, maar weinig beeldmateriaal bewaard gebleven. Maar de foto hiernaast laat zien dat Conny in ieder geval een duet zong met Willy Alberti. Wellicht was dat het bekende "Weet je nog wel, die avond in de regen."
 
         
  Datum:   30 oktober  
  Titel:   Veertig Jaren In Liedjes  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de VARA werd het programma "Veertig jaren in liedjes" uitgezonden. Optredens van artiesten als Thérèse Steinmetz, Louis Neefs en De Spelbrekers werden afgewisseld met nieuwsfeiten uit de periode 1925-1965. Conny zong in het programma korte versies van drie liedjes: "J’attendrai", "Un jour tu verras" en "Milord".  
         
  Datum:   7 december (opname 17 november)  
  Titel:   Tieners van Toen  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   "Tieners van toen" werd aangekondigd als "een amusementsprogramma voor bejaarden". Naast Conny lieten onder andere Willy Caron en de Jonge Flierefluiters ouderen genieten van muziek uit hun jonge jaren.
Oorspronkelijk zou deze uitzending van "Tieners van toen" al op 23 november worden uitgezonden, maar aangezien op Nederland 2 door de NCRV op hetzelfde moment eveneens een programma voor ouderen werd uitgezonden, besloot de VARA te elfder ure in plaats van "Tieners van toen" een aflevering van "Rawhide" uit te zenden.
 
         
 


1966

 
 
Datum:
 
4 januari (opname 14 december 1965)
 
  Titel:   Mens Durf Te Leven - Cabaretkroniek XXV  
  Omroep:   VPRO  
  Beschrijving:   De vijfentwintigste uitzending van Wim Ibo's Cabaretkroniek was een jubileumuitzending waarin artiesten uit de vorige vierentwintig afleveringen te zien waren, waaronder Conny. Wat Conny in deze uitzending zong was niet te achterhalen, maar aan de hand van foto's is duidelijk dat het niet een opnieuw uitgezonden opname is van één van de liedjes die ze in de eerdere uitzendingen zong.  
         
  Datum:   29 januari  
  Titel:   Johnny en Rijk, Een Paar Apart  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Conny was opnieuw te gast in het programma van Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer, die met het voorlopig laatste seizoen van "Een paar apart" bezig waren.  
         
  Datum:   9 februari 1966 (opname 7 december 1965)  
  Titel:   Een Studio Vrij Voor Mij  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:  


  Conny's derde eigen televisieshow was getiteld "Een studio vrij voor mij". In het programma werd door Conny niet alleen gezongen, maar ook geacteerd. De titels van twee van de liedjes waren te achterhalen: "Waar droom je van, Susan" en "Speel toch open kaart".
De Leidse Courant berichtte op 9 februari: "De internationaal bekende Nederlandse zangeres Conny van den Bos is vanavond hoofdpersoon in het NCRV-programma "Een studio vrij voor mij". In een luchtig verhaaltje zingt zij enkele van haar Engelse, Franse en Nederlandse liedjes. Vanavond wordt het haar tweede grote optreden voor de NCRV-televisie, want in 1964 was ook een aflevering uit de serie "Zeg maar..." voor haar bestemd. Ter afwisseling treedt het bekende Leedy Trio op." De Nieuwe Leidsche Courant schreef: "Bij de NCRV op Nederland 1 zingt Conny van den Bos vanavond in haar eigen televisieshow "Een studio vrij voor mij" liedjes van liefde en romatiek (en natuurlijk liefdessmart) in verschillende talen. Als het scherm licht wordt ziet u haar in nerveuze, gespeelde spanning, want zo wil regisseuse Kitty Knappert het." Het Leidsch Dagblad schreef daags na de uitzending: "Het programma van Conny van den Bos verried de goede kwaliteit van haar stem, maar viel wat zoetelijker uit dan die stem in feite is."
Een lovende recensie stond in De Leidsche Courant:
"Conny van den Bos: vlotter!
Conny van den Bos lijkt zich met een nieuw kapsel ook een nieuwe persoonlijkheid te hebben aangemeten. Voorheen was ze vóór alles de zangeres van het "zwarte" lied. Thans is zij vlotter gelokt (staat haar uitstekend!) en zoekt ze het ook in een wat lichtvoetiger genre, dat bij haar donkere stemtype bepaald ook wel past. Gisteravond kreeg ze van de NCRV-tv een eigen showtje. Ze zong allerlei genres en drie talen en ze bracht het er uitstekend af, vonden wij. Ook in de conférence, maar vooral in de liedjes, die ze een beschaafde interpretatie gaf."
 
         
  Datum:   10 maart  
  Titel:   Feest  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:   "Feest" werd aangekondigd als "een programma in verband met het huwelijk van Beatrix met een keur van Nederlandse artiesten en andere bekenden”. Conny vertelde jaren later dat ze in dit programma voor het eerst "Ik ben gelukkig zonder jou" voor de televisie zong, en dat ze zich afvroeg of de samenstellers dit lied over een voorbije liefde wel hadden gehoord toen ze haar vroegen het te zingen in een programma waarbij het huwelijk van prinses Beatrix centraal stond.  
         
  Datum:   2 april  
  Titel:   Het NVV 60 Jaar  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Zoals de titel al aangeeft, was dit een programma ter viering van 60 jaar NVV (Nederlands Verbond van Vakverenigingen). Conny gaf er een niet nader gespecificeerd optreden.  
         
  Datum:   9 mei  
  Titel:   Waauw  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   "Waauw" was een programma dat de KRO tussen september 1964 en november 1966 uitzond. Het werd gepresenteerd door Wim Jaap van der Laan, de man van Anneke Grönloh, en was een programma zoals we ons nu niet meer voor kunnen stellen: grammofoonplaatjes van liedjes die in verschillende landen op nummer één stonden werden gedraaid, begeleid door de Douglas Dancers. De KRO noemde het programma dan ook een gedanste hitparade. Tevens werd telkens één lied uitgebeeld middels cartoons en één middels foto's. Af en toe werd een lied vertolkt door de zanger of zangeres in kwestie. Conny zat in de uitzending die op 9 mei uitgezonden zou worden en zong "Ik ben gelukkig zonder jou", haar grote hit van dat moment.
In verband met het overlijden van monseigneur Bekkers gooide de KRO op 9 mei de programmering om en werd "Waauw" vervangen door een anderhalf uur durend in memoriam. De volgende uitzendig van "Waauw" was op 6 juni, maar het is niet bekend of toen de niet uitgezonden aflevering van 9 mei te zien was.
 
         
  Datum:   16 september  
  Titel:   Voor De Vuist Weg  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Op 16 september 1966 zat Conny voor de tweede keer in "Voor de vuist weg". Waarschijnlijk zong ze "Paleis met gouden muren".  
         
  Datum:   1966  
  Titel:   Paleis Met Gouden Muren  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:  
  Een pauzefilm (in kleur!) van "Paleis met gouden muren" werd omstreeks het verschijnen van Conny's debuut-LP vervaardigd. Deze opname zou, in slechte staat, bewaard zijn gebleven in het Filmmuseum te Amsterdam.
 
         
  Datum:   21 november (opname 31 oktober)  
  Titel:   Klank-klaar Nederlands  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  

Het vendel des konings

Gewoon... een man
  In Conny's vierde televisieshow zong ze liedjes van haar pas verschenen eerste LP, waaronder "Paleis met gouden muren", "De man van mijn hart", "Het vendel des konings", "Ik geef een feest" en "Gewoon... een man".
De Leidsche Courant kondige het programma als volgt aan: "De Nederlandse Conny van den Bos kan zich eigenlijk pas sinds het Nationale Songfestival van vorig jaar, waar zij met "'t Is genoeg" de eerste prijs in de wacht sleepte en daarna Nederland ging vertegenwoordigen op het Europese Festival in Napels, in de belangstelling van het grote publiek verheugen. In tegenstelling tot haar voorgangster Anneke Grönloh betekenden haar laaggewaardeerde resultaten op het festival geen "knak" voor haar carrière. Bij het tienerpubliek kwam zij een maand of wat geleden helemaal "in" door haar succesvolle vertolking van "Ik ben gelukkig zonder jou". Vanavond worden op deze chansonière, waarvan kort geleden een eerste LP in de handel werd gebracht, de schijnwerpers gericht in het AVRO-programma "Klank-klaar Nederlands."
De dag na de uitzending stond in de Nieuwe Leidsche Courant: "Conny van den Bos zong in een welverzorgde show waarin vooral veel lichteffecten werden verwerkt, een aantal van haar dramatische Nederlandse liedjes, waarmee zij een groot publiek veel genoegen doet. In haar genre is zij heel bekwaam en dat zij best alleen kan optreden, bewees zij gisteravond volop."
 
         
  Datum:   25 december (opname 9 december)  
  Titel:   Van Goeden Wille  
  Omroep:   VPRO  
  Beschrijving:   Op eerste kerstdag werd door de VPRO een programma van Rob Touber uitgezonden, waaraan naast Conny ook Boudewijn de Groot, de Damrakkertjes, Ton van Duinhoven en de Zweedse Lill Lindfors meewerkten.  
         
 


1967

 
 
Datum:
 
28 april
 
  Titel:   Geboorte Willem Alexander  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:   Op 28 april werd een programma op televisie zijn uitgezonden waar in diverse dorpen en steden de feestvreugde in verband met de geboorte van prins Willem Alexander in beeld werd gebracht. In Lage Vuursche traden diverse artiesten op. Naast Conny waren dat onder andere The Shepherds, Thérèse Steinmetz en Rob de Nijs.  
         
  Datum:   25 juni (opname 21 juni)  
  Titel:   Ik, Bertolt Brecht  
  Omroep:   VPRO  
  Beschrijving:  

Conny met ontwerpers Frans Molenaar en Vural Gökçayli
  De vraag rees bij sommigen: is een in het Nederlands vertaalde tekst van Bertolt Brecht nog wel een tekst van Bertolt Brecht? De meeste kijkers van het programma "Ik, Bertolt Brecht" zullen er niet wakker van hebben gelegen. Conny zong "Surabaya Johnny", origineel gezongen door Carola Neher in de musical "Happy end" uit 1929.
In het programma droeg Conny een jurk van Frans Molenaar. Een foto uit 1967 met deze jurk zou in 1969 gebruikt worden voor de hoes van de single "Forever more".
 
         
  Datum:   17 september (opname 6 juni)  
  Titel:   Caterina Valente Show  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  Conny was te gast in de Caterina Valente-show en zong er "Der Mann meiner Wahl". In deze zestig minuten durende show waren ook Johannes Heesters, Alice & Ellen Kessler, Bob Bramson, Hoagy Carmichael, Silvio Francesco, die Sunnies und die Cornels, de Nick Castle Dancers en natuurlijk Caterina Valente zelf te zien.
 
         
  Datum:   29 oktober  
  Titel:   Die Caterina Valente Show  
  Omroep:   ZDF  
  Beschrijving:   Dit was de Duitse versie van de op 17 september door de AVRO uitgezonden Caterina Valente-show.  
         
  Datum:   25 november  
  Titel:   Grand Gala de Danse  
  Omroep:   NTS  
  Beschrijving:   Tijdens de Europese Danskampioenschappen 1967 werd het gedans afgewisseld met optredens van Conny, Les Shaloms en Malando. In de Nieuwe Leidsche Courant stond: "Conny van den Bos wordt meer en meer uitgekozen om bij internationale gebeurtenissen Nederland zingend te vertegenwoordigen. Kort geleden deed zij dat op het spectaculaire Bundes Presseball in Bonn, vanavond heeft zij een plaats bij de Europese Danskampioenschappen 1967 in Treslong, waarvan de NTS een uitzending verzorgt."  
         
  Datum:   9 december  
  Titel:   De Ronnie Tober Show  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  

met Ronnie Tober
  De sympathieke Ronnie Tober maakte in oktober, november en december 1967 een drietal shows voor de AVRO. Zoals vaak gebruikelijk was in dergelijke maandelijkse shows, werden diverse gastartiesten uitgenodigd. Ronnie wist zich in 2005 te herinneren dat Conny in zijn show een Engelstalig lied van Brad Craich zong, dat ze ook in het Nederlands op de plaat had gezet. Hieruit kunnen we concluderen dat Conny "Where are they now" in Ronnie's show heeft gezongen, dat in het Nederlands als "Waar blijft een droom" op single was verschenen.
 
         
  Datum:   30 december (opname 21 december)  
  Titel:   Een Avondje Op De Karel Doorman  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:  
  De TROS pakte op haar laatste uitzendavond van 1967 groots uit met een bijna twee uur durend amusementsprogramma. Rika Jansen, het Leedy Trio, Maya Bouma, Albert Mol en vele anderen waren te zien in het programma dat was opgenomen in de hangar van het vliegkampschip Karel Doorman. De uitzending was niet bij iedereen een succes. De Leidsche Courant schreef: "Zaterdag bewees de TROS dat een miniomroep het moeilijk heeft. "Een avond op de Karel Doorman" viel uiteen in een veel te lang en ongelooflijk weinig zeggend documentair gedeelte en een showprogramma dat, op een enkel onderdeel na, van een ontstellende en onbegrijpelijke platvloersheid was." Wellicht doelde de recensent met "een enkel onderdeel" op Conny's bijdrage. Zij had onder andere "En altijd komen er schepen" gezongen, waar zoveel positieve reacties op kwamen dat Conny's platenmaatschappij haar begin januari 1968 dit lied meteen op liet nemen. Binnen enkele weken lag de single in de winkels, maar helaas bleef de single daar ook liggen. Want hoewel Conny's optreden op de televisie een succes was geweest, zat niemand op een single te wachten waarop Conny zeemansliederen zong.
 
         
 


Méér Conny Vandenbos televisiegeschiedenis:
1961-1964 1965-1967 1968-1972 1973-1975 wordt vervolgd...

 
     


© 2005-2017 Vogelvrij Producties