1968

 
 
Datum:
 
24 januari
 
  Titel:   Abendmelodie  
  Omroep:   ZDF  
  Beschrijving:   Conny was begin 1968 enkele malen op de Duitse televisie te zien. De eerste keer was in "Abendmelodie", een programma met "beliebte Klänge aus aller Welt", populaire muziek uit de hele wereld. De overige artiesten waren: Judita, Fred Bertelmann, de Cornely-Singers, Wyn & Andrea (Wyn Hoop & Andrea Horn), Monika Grimm en Ivan Rebroff. De Herbert Dancers fleurden de verschillende liedjes op.  
         
  Datum:   2 februari  
  Titel:   Scala Variété  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   Op 9 december 1967 was de KRO begonnen met een korte serie programma's onder de naam "Scala-variété", waarin een moderne versie werd getoond van de artiestenprogramma's die decennia daarvoor in de theaters populair waren. Conny zat in de laatste aflevering van de serie.  
         
  Datum:   14 februari  
  Titel:   In  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   "In" was een programma dat, zoals de titel al enigszins aangeeft, zaken behandelde die in de mode waren. Conny zat in de aflevering van 14 februari 1968, maar wat met haar werd besproken is niet meer te achterhalen.  
         
  Datum:   25 februari  
  Titel:   Henry Mancini - Ein Porträt in Liedern  
  Omroep:   ARD  
  Beschrijving:   Een maand na haar optreden in "Abendmelodie" was Conny opnieuw op de Duitse televisie te zien, deze keer in een programma dat geheel gewijd was aan het werk van de componist Henry Mancini. Ze zong "Charade", afkomstig uit de gelijknamige komische thriller uit 1963 met Audrey Hepburn en Cary Grant. Enkele van de andere artiesten die het werk van Mancini die avond de huiskamers in zongen waren Rex Gildo, Inge Brück, Ernst Stankovski en Olive Moorefield.  
         
  Datum:   29 april (opname 13 maart)  
  Titel:   21 Jaar Leedy Trio  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Het Leedy Trio, in 1968 bestaande uit Conny's echtgenoot Ger Faber, Bert Bibaz en Ad Veen, bestond 21 jaar. Het "volwassen worden" van het trio werd door de TROS gevierd met een televisiespecial, waarin het Leedy Trio een aantal nummers liet horen van hun LP "21 jaar jong!", uitgebracht op Willem Duys' Relax-label. Conny zong ook, maar was eveneens voor het eerst als interviewster te horen.  
         
  Datum:   9 september (opname 19 juni)  
  Titel:   Vrouwen  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:  

Requiem

met Aart Staartjes


  Conny's platenmaatschappij Phonogram en de KRO hadden een overeenkomst gesloten die voor beide interessant was: er zou een special worden gemaakt rondom de nieuwe LP van Conny Vandenbos, waarbij Phonogram de muziek aanleverde en de KRO de show zou produceren. De KRO bezuinigde hierdoor op de kosten van de muziekopnamen en Phonogram had een veertig minuten durende reclamespot voor de nieuwe LP van Conny. De show werd in kleur opgenomen, wat in 1968 nog redelijk uniek was.

In De Leidsche Courant stond op 10 september: "Het zangtalent van Conny van den Bos, pardon Vandenbos, is al lang evenmin een punt van discussie als de charme van haar verschijning. Wat haar wèl schortte was eenzijdigheid van repertoire: meestal droeve liederen over teleurgestelde liefdes en zo. Ging zij even op een minder triest zijpad dan bleek dat meestal niet te lukken. In haar programma "Vrouwen", gisteren bij KRO-tv lukte het wèl. Er zaten droeve klanken in, maar ook vrolijke, olijke en zelfs ondeugende liedjes. Bijna allemaal perfect geïnterpretereerd met hoogstens kleine wensen wat mime en beweging betreft. De KRO had voor een goede opmaak gezorgd: Aart Staartjes zei gewiekste tussenteksten van Ernst van Altena, die ervoor zorgden dat het programma geen liedjesrijstebrij werd. Er was een decor dat het zelfs in zwart/wit wèl deed. Er waren goede teksten, goede arrangementen en een voortreffelijk orkest dat ongenoemd bleef. Door die laatste factor kregen we overigens de induk dat het orkest, en misschien nog het een en ander, buiten bezwaar van de KRO-schatkist werd geleverd. Bijvoorbeeld door een platenmaatschappij die op het punt staat een nieuwe LP van de vernieuwde Conny Vandenbos te introduceren. Het zou een verkapte reclame zijn, maar de banden tussen omroep en platenbusiness zijn zo verstrengeld, dat we niet zouden weten waar de scheidslijn tussen wat wèl en niét kan getrokken moet worden."

In Nederland is alleen de opname van ”Half beest, half engel” bewaard gebleven, als onderdeel van het programma "Kleurencomposities". Dit programma is een compilatie van kleurenfragmenten uit Nederlandse televisieprogramma's om indertijd in het buitenland te laten zien wat het niveau was van kleurentelevisie in Nederland. Het schijnt dat de show "Vrouwen" in België nog wel volledig bewaard is gebleven.

 
 
Win van mij
 
Half beest, half engel
 
De juffrouw
 
 
Requiem
 
Telefoongesprek
 
Niet bang zijn m'n liefste
 
 


Oud

 


Blij zijn zolang het nog kan

 


Alleen

 
             
 


1969

 
 
Datum:
 
6 januari
 
  Titel:   De Mounties Show  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   De Mounties, sinds eind 1965 bestaande uit Piet Bambergen en René van Vooren, waren ongekend populair. Sinds 1967 hadden ze hun eigen televisieshow. Hierin brachten ze sketches en af en toe zorgde een artiest voor een muzikaal intermezzo. Op 6 januari 1969 was Conny één van de gasten, en zong ze haar nieuwe single "Forever more". In deze aflevering van "De Mounties show" waren ook Ben Cramer en Marianne Delgorge te zien.  
         
  Datum:   18 februari  
  Titel:   Hippies, Rosen und Musik - Flotte Rhythmen, Gute Laune  
  Omroep:   ZDF  
  Beschrijving:   Begin 1969 was Conny weer twee keer op de Duitse televisie te zien. De eerste keer was op 18 februari in het muzikale programma "Hippies, Rosen und Musik", waarin ook artiesten die naar de naam Adriano Celentano en Tonia luisterden aanwezig waren.  
         
  Datum:   31 maart  
  Titel:   Gut Gefragt Ist Halb Gewonnen - Niederlande Gegen Belgien  
  Omroep:   ZDF  
  Beschrijving:  

Mieke Telkamp, Rudi Carrell, Conny
  Sinds 1964 was het quizprogramma "Gut gefragt ist halb gewonnen" bij de ZDF te zien. Elke keer namen twee teams het tegen elkaar op, bijvoorbeeld broers tegen zusters of komponisten tegen tekstdichters. In 1969 vond men het leuk om Nederlanders tegen Belgen uit te laten komen. En zo kwam het dat op 31 maart Conny Vandenbos, Mieke Telkamp en Rudi Carrell het opnamen tegen Louis Neefs, Bobbejaan Schoepen en Tonia.
 
         
  Datum:   30 juni  
  Titel:   Met De Muziek Mee  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   Henk van Stipriaan presenteerde sinds begin juni "Met de muziek mee", een programma bomvol muziek. In de aflevering van 30 juni 1969, opgenomen op Texel, zaten onder andere Conny Vandenbos, Conny Vink en The Shepherds. Onze Conny zong "Forever more", "Normaal" en "Was dit 't".  
         
  Datum:   16 oktober  
  Titel:   National Star Festival  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   In het kader van de zogenoemde "vluchtelingenactie" traden Conny Vandenbos, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Henk Elsink, Rita Reys, Pim Jacobs en Louis van Dijk belangeloos op tijdens het "National star festival".  
         
  Datum:   21 december (opname 1 november)  
  Titel:   Ster Van De Maand  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  Conny Stuart, Conny, Drs. P
  Conny's tweede eigen kleurenshow was een aflevering in de serie "Ster van de maand". Ze zong live "Blij zijn zolang het nog kan", "No love", "Nog een cocktail, Joe", "I'll never fall in love again", een medley bestaande uit "Paleis met gouden muren", "Hij gaat toch...", "De juffrouw" en "Niet bang zijn m'n liefste", gevolgd door "Wij" en "Ik ben gelukkig zonder jou". Muzikale gasten waren Conny Stuart met "Temperament" en "LSD-monoloog" en Drs. P met "Het trapportaal".
De Leidsche Courant was niet enthousiast over het programma: "Gisteren bij de AVRO: Conny Vandenbos in een eigen show. Ze was goed bij stem, weet zich te bewegen, is charmant en helemaal in staat zo'n show te dragen. Jammer dat haar repertoire altijd zo somber is. Zelfs het openingsliedje, "Blij zijn", heeft als inhoud een kleine meid die maar moet profiteren van kleine kindervreugden vóór ze door de fatale volwassenheid getroffen wordt. Slecht werk deden overigens de mensen die voor Conny kleding, kapsel en make-up verzorgden. Misschien was het ten behoeve van kleurenkijkers dat ze er zwart/wit groezelig en onelegant uitzag. Naar voor een zo charmante vrouw."
 
         
  Datum:   31 december  
  Titel:   Quiz '69  
  Omroep:   NOS  
  Beschrijving:   In "Quiz '69" moesten zeven bekende Nederlanders (Godfried Bomans, Conny Vandenbos, Berend Boudewijn, Sylvia de Leur, Lou van Ravens, Mary Schuurman en Joop Stokkermans) negen vragen beantwoorden. Met iedere goed beantwoorde vraag werd één punt verdiend, waardoor de eindscore uiteindelijk een uit zeven cijfers bestaand getal zou vormen. Het wedstrijdelement voor de kijkers bestond er uit dat men van tevoren de verwachte uitslag naar de NOS had kunnen opsturen.  
         
 


1970

 
 
Datum:
 
14 maart
 
  Titel:   Een Van De Acht  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:  
  Het populaire spelprogramma "Een van de acht" werd in het seizoen 1969-70 voor het eerst uitgezonden. In deze door Mies Bouwman gepresenteerde show namen vier koppels het tegen elkaar op. Een onderdeel van het programma was een door een bekende Nederlander voorgelezen verhaaltje dat door de twee winnende koppels in de derde ronde moesten worden uitgebeeld. Ook traden er tussen de spelrondes bekende artiesten op. Of Conny op 14 maart 1970 een verhaaltje voorlas of een lied zong is niet bekend, maar waarschijnlijk zong ze.
 
         
  Datum:   11 juli  
  Titel:   Zomaar Een Zomeravond  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   "Zomaar een zomeravond" was een gavrieerd programma dat door de VARA van 1968 tot en met 1974 werd uitgezonden. In het programma was veel muziek te horen en waarschijnlijk zong Conny op 11 juli "Vlag van mij" of "Als een ster" van haar pas verschenen single.  
         
  Datum:   20 oktober (opname 15 oktober)  
  Titel:   Muziek Is Troef  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  "Muziek is troef" was in 1961 begonnen als een radioprogramma, maar van september 1970 tot en met mei 1972 was er ook een versie voor de televisie. Pim Jacobs presenteerde, Rogier van Otterloo dirigeerde het orkest en menig artiest kwam een lied zingen. Conny was te gast in de tweede aflevering.
 
         
  Datum:   26 november  
  Titel:   Woodhouse Festival  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   De populaire John Woodhouse was niet alleen succesvol als uitvoerend artiest, maar ook als componist van liedjes voor collega-artiesten. Reden genoeg voor de TROS om op 26 november 1970 het programma "Woodhouse festival" uit te zenden, waarin naast diverse optredens ook artiesten als Corry Brokken, Rik van der Linden (Ekseption), Ronnie Tober en Conny Vandenbos over John Woodhouse aan het woord kwamen.  
         
 


1971

 
 
Datum:
 
28 februari
 
  Titel:   Gamma - Cultuur Is Een Werkwoord  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:  
  Vanaf oktober 1966 zond de KRO maandelijks het wetenschappelijke actualiteitenprogramma "Gamma" uit. De aflevering van 28 februari 1971 had als thema "cultuur is een werkwoord". Aan de hand van het boek "Strategie van de cultuur" van prof. dr. C.A. van Peursen werd een beleid geschetst van de westerse cultuur toen en in de toekomst. Eén en ander werd geïllustreerd met filmbeelden van ballet, kunst en muziek. Conny zong in het programma een niet bij titel genoemd Engelstalig lied over luchtvervuiling.
 
         
  Datum:   29 mei  
  Titel:   Namen Die Je Nooit Vergeet  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   In 1967 en 1968 had Wim Ibo al een viertal afleveringen in de reeks "Namen die je nooit vergeet" gemaakt. Eigenlijk was het de bedoeling de serie niet voor te zetten, maar voor een portret van de in april 1965 overleden Fien de la Mar werd dezelfde formule en programmatitel nog eenmaal tevoorschijn gehaald. Aan de hand van gesprekken met onder andere Sylvain Poos, Guus Hermus en Simon Carmiggelt en eigen herinneringen schetste Wim Ibo een beeld van één van de grootste namen en één van de meest markante personen die de Nederlandse theaterwereld ooit heeft gekend. Ook werden oude filmbeelden van Fien de la Mar getoond en zongen artiesten als Lenny Kuhr en Liesbeth List een aantal van haar succesnummers. Conny zong "L'accordéoniste", oorspronkelijk van Edith Piaf, maar in Nederland ook bekend gemaakt door Fien de la Mar.  
         
  Datum:   24 september (opname 23 juni)  
  Titel:   ABC-Show  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  De "ABC-show" was een registratie van een voorstelling die André van Duin, Ben Cramer en Conny Vandenbos gaven in 't Spant in Bussum. Het was een afwisseling van liedjes en sketches, zowel solo als met elkaar.
 
         
  Datum:   14 oktober  
  Titel:   Op Losse Groeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Vanaf 29 april 1971 was Nederland een muziekprogramma rijker: het maandelijks uitgezonden door Chiel Montagne gepresenteerde "Op losse groeven". In dit programma stond het Nederlandse lied centraal. Er werd aandacht besteed aan de grootste Nederlandstalige hits van het moment en de kijker kreeg de nieuwste tips voorgeschoteld. Op 14 oktober was Conny met haar nieuwe single "Al m'n tranen" één van die tips.  
         
  Datum:   19 november  
  Titel:   Voor De Vuist Weg  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Aan gebrek aan media-aandacht heeft het niet gelegen dat "Al m'n tranen" geen succes werd. Na een optreden in het goed bekeken "Op losse groeven" mocht Conny het lied een paar dagen later ook zingen in het nog beter bekeken "Voor de vuist weg".  
         
 


1972

 
 
Datum:
 
9 maart
 
  Titel:   Dubbel en Dwars  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   "Dubbel en dwars" was een spelprogramma waarvan de opbrengst voor een goed doel was, dat door de TROS vanaf oktober 1971 in acht maandelijkse afleveringen op het scherm werd gebracht.
Nadat de single "Al m'n tranen" in 1971 geen succes was geworden, wilde Phonogram het met de B-kant "Het bedrogen meisje" proberen. De eerste keer dat Conny dit lied voor de televisie zong was in aflevering vijf van "Dubbel en dwars".
 
         
  Datum:   12 maart  
  Titel:   Woodhouse En Public  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Op 12 maart was het weer tijd voor een televisieshow rondom John Woodhouse. Promotiemateriaal geeft aan dat Conny in dit programma "Het bedrogen meisje" zong, wat vreemd lijkt, aangezien John Woodhouse niks met dit lied te maken heeft. Wellicht zong ze er één van de vier door haar op de plaat gezette liedjes die John Woodhouse voor haar schreef plus "Het bedrogen meisje".  
         
  Datum:   29 mei (opname 25 mei)  
  Titel:   Muziek Is Troef  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  In de allerlaatste aflevering van "Muziek is troef" probeerde Conny opnieuw "Het bedrogen meisje" aan de man te brengen. Op zich is het vreemd dat ze niet haar nieuwe single "Voor een kind alleen" kwam zingen. Wellicht had Phonogram invloed op de samenstelling van het programma, of wendde voormalig AVRO-medewerker Gerrit den Braber (op dat moment werkzaam bij Phonogram) zijn invloed aan, en hoopte men op deze manier nog wat geld te verdienen aan een tot dan toe verliesgevende single. Het is echter ook mogelijk dat Conny meer dan één lied zong. Verschillende foto's uit dit programma lijken namelijk uit twee verschillende momenten van het programma afkomstig te zijn. Dit blijft echter gissen. Het enige wat zeker is, is dat Conny "Het bedrogen meisje" zong en dat naast haar ook Louis Neefs en Willy Walden met Piet Muijselaar in het programma zaten.
 
         
  Datum:   11 juli  
  Titel:   Zomaar Een Zomeravond  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   In de aflevering van "Zomaar een zomeravond" van 11 juli 1972 was Pieter Goemans uitgeroepen tot componist van de week, en werd een aantal van zijn liedjes gebracht door onder andere Conny Vandenbos, Edwin Rutten en Greetje Kauffeld.  
         
  Datum:   22 december (opname 14 december)  
  Titel:   Artiesten Helpen Unicef  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Op 14 december 1972 maakte de TROS opnamen van een groots muziekprogramma in Het Congresgebouw te Den Haag, waarvan de opbrengst bestemd was voor Unicef. Vele artiesten uit binnen- en buitenland werkten belangeloos mee, zoals Conny Vandenbos, Frida Boccara, Josephine Baker, Martine Bijl, Roberta Flack, Magna Carta, Liesbeth List en Demis Roussos. De muzikale begeleiding was in handen van het Metropole Orkest. In 1973 en 1974 vonden gelijksoortige Unicef-concerten in Nederland plaats.  
         
 


Méér Conny Vandenbos televisiegeschiedenis:
1961-1964 1965-1967 1968-1972 1973-1975 wordt vervolgd...

 
     


© 2005-2017 Vogelvrij Producties