1973

 
  Datum:   24 februari  
  Titel:   NOS Kiosk  
  Omroep:   NOS  
  Beschrijving:   In de aankondiging van de aflevering van "NOS-kiosk" van 24 februari 1973 werden onder andere "Conny Vandenbos en carnavalskapel "De kikvorsen" uit Oeteldonk" aangekondigd. Het lijkt dus alsof Conny samen met deze carnavalskapel een optreden gaf, maar aangezien Conny niet veel met carnavalsmuziek had, kan het ook zijn dat men bedoelde dat en Conny en "De kikvorsen" in het programma te zien waren, in afzonderlijke optredens.  
         
  Datum:   28 maart  
  Titel:   Van Wie Is Die Tekst?  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:  
  In het televisieseizoen 1972-73 zond de VARA een zestal afleveringen uit van "Van wie is die tekst?", een programma waarin aandacht werd geschonken aan het werk van een aantal van Nederlands beste tekstschrijvers. Deze serie is, zoals de meeste televisieprogramma's, niet bewaard gebleven. En dat is jammer, want het programma werd samengesteld door Wim Ibo en Rob Touber, twee mannen die bekend stonden om de hoge kwaliteitseisen die ze stelden aan repertoire en artiesten. In de aflevering van 28 maart zaten naast Conny onder andere Rob de Nijs en Jenny Arean.
 
         
  Datum:   24 april  
  Titel:   Van Wie Is Die Tekst?  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   De laatste aflevering van "Van wie is die tekst?" was op 24 april 1973 te zien. Teksten van onder andere Jacques van Tol, Jaap van de Merwe en Han Beuker werden vertolkt door onder andere Conny, Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en Nelly Frijda.  
         
  Datum:   30 april  
  Titel:   De Mounties Show  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   Op koninginnedag 1973 was Conny weer te gast bij de Mounties. Waarschijnlijk zong ze één van haar successen uit de jaren '60.  
         
  Datum:   11 mei  
  Titel:   Met De Muziek Mee  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:  
  Op 11 mei 1973 trad Conny voor de tweede keer op in "Met de muziek mee". Conny had in 1973 geen single te promoten, dus wellicht zong ze één van haar oude successen of een eenmalig lied.
Naast Conny zaten onder andere Bruce Low, Wim Koopman, Jo Leemans, Theodorakis en Ursula Benz in het programma.
 
         
  Datum:   8 juni  
  Titel:   Met De Muziek Mee  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   In de aankondiging van de aflevering van "Met de muziek mee" die op 8 juni zou worden uitgezonden werden dezelfde artiesten genoemd als in de uitzending van 11 mei. De vraag rijst daarom ook of de aflevering van 11 mei wellicht niet is doorgegaan (er is in kranten van die dag en de dag erna echter geen bericht te vinden dat de televisieprogrammering om de een of andere reden zou zijn aangepast) of dat dezelfde artiesten in meerdere uitzendingen te zien waren. Wat ook nog een mogelijkheid kan zijn, is dat voor de aankondiging van 8 juni per ongeluk ook die van 11 mei is gebruikt.  
         
  Datum:   9 juni  
  Titel:   Zomer '73  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   De TROS had zes regisseurs opdracht gegeven een luchtig, avondvullend programma voor een groot publiek te vervaardigen. De eerste in de serie van zes programma's was een live uitzending vanuit Alkmaar, waar naast Conny ook Rob de Nijs, Barbra en Bas, The Shepherds, Ronnie Tober, het Volendams Operakoor, Marty en Ciska Peters optraden. Conny zong een lied met de titel "Natasja".  
         
  Datum:   8 juli  
  Titel:   NOS Kiosk  
  Omroep:   NOS  
  Beschrijving:   In de aankondiging van de uitzending van "Kios" van 8 juli 1973 stond: "Zingende eregaste: Conny Vandenbos". Dus dat Conny in dit "programma voor informatie en ontspanning" heeft gezongen staat vast, maar wat ze zong valt niet meer te achterhalen.  
         
  Datum:   6 oktober  
  Titel:   John Woodhouse Gouden Regen  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   De TROS wilde John Woodhouse naar aanleiding van een miljoen verkochte LP's graag in het zonnetje zetten. Teddy Scholten presenteerde het programma en optredens kwamen van onder andere Conny en Rita Corita.  
         
 


1974

 
 
Datum:
 
10 mei
 
  Titel:   Nederlandse Platentroeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   De TROS had een goedkope manier gevonden om een bijna twee uur durend muziekprogramma te maken: diverse platenmaatschappijen werd aangeboden één of meerdere artiesten van hun keuze in het programma op te laten treden, onder de voorwaarde dat de platenmaatschappijen de artiestengages zouden betalen. In "Nederlandse platentroeven" kwamen drieëntwintig Nederlandse artiesten hun nieuwste plaat promoten, waaronder Saskia & Serge, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, The Cats, Willy Alberti, The Buffoons, Boudewijn de Groot, Imca Marina, Jack Jersey, Albert West, Sandra & Andres, Bolland & Bolland, Olga Lowina en Wally Tax. Conny zong haar nieuwe single "Tjeukemeer".
Het programma was overgenomen van de NCRV, die het onder de titel "Revue van de Nederlandse plaat" twee achtereenvolgende jaren had georganiseerd. De NCRV had geen belangstelling meer voor een programma met Nederlandse artiesten, waardoor het bij de TROS terecht kwam. Bij de TROS bleef het echter bij deze ene uitzending.
 
         
  Datum:   21 mei  
  Titel:   Voor Achten  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   "Voor achten" was de televisieversie van het radioprogramma "Tussen twaalf en twee". Hans van Willigenburg interviewde in theater Bellevue diverse gasten en er waren optredens van artiesten, maar al na enkele afleveringen bleek dat het succesvolle radioprogramma op televisie niet aansloeg. In de laatste aflevering op 21 mei 1974 zaten Willem Duys, Lenny Kuhr, Joop Landré en Gert & Hermien. Conny zong voor de tweede keer haar nieuwe single "Tjeukemeer" op televisie.  
         
  Datum:   11 of 18 oktober (opname 4 oktober)  
  Titel:   Toppop  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  Op 22 september 1970 werd door de AVRO de eerste aflevering van Toppop uitgezonden. In de pers stond daags na de uitzending: "Er moet nog wel iets gebeuren, lijkt me, om het echt populair te maken, maar op zich is het leuk dat er ruimte voor pop is gevonden". Toen Conny in 1974 met ”Een roosje, m’n Roosje” in "Toppop" te zien was, stond de populariteit van het programma allang niet meer ter discussie en zouden tot en met 1988 bijna 700 afleveringen op het scherm worden gebracht.
De opname van "Een roosje, m'n Roosje" werd gemaakt op 4 oktober 1974. Op die dag werden meer opnamen gemaakt, die werden verdeeld over de uitzendingen van 11 en 18 oktober. Het was niet te achterhalen in welke van deze twee uitzendingen Conny zat.
 
         
  Datum:   9 november  
  Titel:   Bingo  
  Omroep:   KRO  
  Beschrijving:   "Bingo" was een door Tony Berk gepresenteerd familieprogramma. De naam van het programma lijkt aan te geven dat er een spelelement in het programma zat, maar er werd ook genoeg gezongen. In de uitzending van 9 november waren dat onder andere Frida Boccara, Brotherhood of Man en Conny, die waarschijnlijk haar hit "Een roosje, m'n Roosje" zong.  
         
  Datum:   18 november  
  Titel:   Op Losse Groeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Het was drie jaar geleden dat Conny in "Op losse groeven" te zien was geweest. Gezien het geringe aantal singles en het ontbreken van het succes daarvan, was er ook geen aanleiding geweest Conny opnieuw te vragen voor dit programma dat vrijwel uitsluitend de laatste grote Nederlandstalige successen presenteerde. Het grote succes van "Een roosje, m'n Roosje" was reden genoeg om voor Conny een plaatsje vrij te maken, en in een lange rode jurk zong Conny haar hit in de uitzending van 18 november.
Conny zou door de jaren heen nog vele malen in "Op losse groeven" en diens opvolger "Op volle toeren" te zien zijn, al trad ze daar met gemengde gevoelens op. De optredens waren noodzakelijk om het publiek met haar singles bekend te maken, maar ze vond de opzet en het overgrote deel van het repertoire dat in het programma te horen was verschrikkelijk.
 
         
  Datum:   26 november  
  Titel:   Mensen En Muziek In Uw Straatje  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   Vanaf 1 oktober 1973 was het door Gerard van den Berg gepresenteerder programma "Muziek in uw straatje" bij de NCRV te zien. Alleen de aflevering van 26 november werd aangekondigd als "Mensen en muziek in uw straatje", maar wellicht is dat een fout in de programmagegevens.
Het programma was altijd gevuld met optredens, op 26 november van onder andere Jasperina de Jong, Ria Valk en Marie-Cécile Moerdijk. Conny zong van haar nieuwste LP het lied "Oh, wat een dag".
Conny zei in een op 26 november 1974 in de Leidsche Courant gepubliceerd interview: "M'n werk gaat voorspoedig. Ik heb een vaste radio-show bij de TROS, sta iedere maand in het NCRV-tv-programma "Muziek in uw straatje" en doe twee shows in het land." De samenstelling van de uitzendingen van "Muziek in uw straatje" is verder niet te achterhalen, dus in hoeveel uitzendingen Conny heeft gezeten is niet duidelijk.
 
         
  Datum:   16 december  
  Titel:   Op Losse Groeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Andermaal was Conny met "Een roosje, m’n Roosje" te zien in "Op losse groeven". Het is niet bekend of dezelfde opname van 18 november werd uitgezonden, of dat Conny opnieuw naar de studio was gekomen.  
         
 


1975

 
 
Datum:
 
15 maart
 
  Titel:   Toi, Toi, Toi Bij Ted  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:  
  In 1974 had Ted de Braak een nieuw showprogramma gekregen bij de NCRV onder de titel "Toi, toi, toi bij Ted". Naast diverse spelonderdelen was er ook ruim aandacht voor liedjes en sketches. In de aflevering van 15 maart was Conny te horen met "J’attendrai", "Non, je ne regrette rien" en "Het is waar". Drie liedjes lijkt wat veel voor één programma, dus het zou goed mogelijk zijn dat Conny een medley zong. Waarschijnlijker is dat ze van de Franstalige liedjes ingekorte versies zong, en alleen "Het is waar", van haar recente succes-LP, volledig ten gehore bracht.
 
         
  Datum:   12 april  
  Titel:   Toi, Toi, Toi Bij Ted  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   Voor de tweede keer was Conny uitgenodigd voor Ted de Braaks showprogramma. Conny zong er één of meer niet nader gespecificeerde liedjes. Andere artiesten in deze aflevering waren onder andere Loeki Knol, Don Mercedes en The Shepherds.  
         
  Datum:   27 april  
  Titel:   Tros Produktieprijs  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   De TROS reikte jaarlijks een produktieprijs uit aan artiesten die een positieve impuls hadden gegeven aan de omzet in de branche waarin ze werkzaam waren. In 1975 werd de prijs voor het eerst aan Conny toegekend. Ze zou de prijs hierna nog twee keer in ontvangst mogen nemen. Andere winnaars waren in 1975 onder andere Euson en Ronnie Bierman.  
         
  Datum:   11 juli  
  Titel:   Op Losse Groeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Op 11 juli was Conny weer te zien in een aflevering van "Op losse groeven". Het was niet te achterhalen wat Conny in deze aflevering zong, maar wellicht zong ze al haar in augustus te verschijnen single "Drie zomers lang".  
         
  Datum:   8 augustus  
  Titel:   Finale Songfestival Oostende  
  Omroep:   NOS  
  Beschrijving:   In 1965 had Conny als zangeres meegedaan aan het Noordzee Festival in Oostende. Tien jaar later was ze voor Nederland de commentator van dit festival.  
         
  Datum:   21 augustus  
  Titel:   Toppop  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:  
  In augustus 1975 lag "Drie zomers lang", Conny's langverwachte opvolger van "Een roosje, m'n Roosje" in de winkel. Uiteraard wilde men haar met dit lied ook weer in "Toppop" hebben.
Een foto van haar optreden in de uitzending van "Toppop" van 21 augustus werd door Conny's oude platenmaatschappij Phonogram gebruikt voor de hoes van de verzamelaar "Liedjesalbum". Waarom Conny hier niet blij mee was is te lezen in de beschrijving bij dit album in de
discografie op deze website.
 
         
  Datum:   1 september  
  Titel:   Zomer '75  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Voor het eerst sinds 1969 had Conny weer een eigen televisieshow. In "Zomer '75" was zowel een zakelijk als persoonlijk portret te zien, afgewisseld met acht liedjes, waaronder "Sjakie van de hoek", "In Den Haag is een laan" en "Drie zomers lang".  
         
  Datum:   25 september  
  Titel:   NL Tippers  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Rob de Nijs was naast zanger ook actief als acteur en in 1974-75 mocht hij bij de TROS als presentator aan de slag met het programma "NL-tippers". Zoals de titel al aangeeft, waren in het programma de nieuwste tips voor de top te zien. Conny zong er haar in oktober te verschijnen single "Sjakie van de hoek". Naast Conny waren ook onder andere Rob de Nijs zelf en de gebroeders Bolland te horen met nieuw singlemateriaal.  
         
  Datum:   11 oktober  
  Titel:   Mr. Melody  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   De AVRO zette Han Dunk in het zonnetje met een programma waarin artiesten liedjes zongen waarvan tekst en/of muziek van zijn hand waren. Conny zong "Waarom, waarom, waarom", waarvoor Han Dunk de tekst schreef. Mr. Melody was de bijnaam van Han Dunk, onder welke titel in 1984 ook een verzamel-LP verscheen toen hij vijfenzeventig jaar werd.  
         
  Datum:   20 oktober  
  Titel:   Op Losse Groeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Conny was op 20 oktober met "Sjakie van de hoek" te zien in "Op losse groeven".  
         
  Datum:   1 november  
  Titel:   Etablissement  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:   "Etablissement" was een jubileumshow om te vieren dat de VARA vijftig jaar bestond. Conny zong een niet nader genoemd lied.  
         
  Datum:   17 november  
  Titel:   Op Losse Groeven  
  Omroep:   TROS  
  Beschrijving:   Op 17 november was Conny andermaal met "Sjakie van de hoek" te zien in "Op losse groeven". Het is niet bekend of dezelfde opname van 20 oktober werd uitgezonden, of dat Conny opnieuw naar de studio was gekomen.  
         
  Datum:   22 november  
  Titel:   Toi, Toi, Toi Bij Ted  
  Omroep:   NCRV  
  Beschrijving:   Conny was een graag geziene gast in de programma's van Ted de Braak. Op 22 november was ze voor de derde keer in 1975 te zien in zijn "Toi, toi, toi bij Ted". Welk lied ze zong is niet bekend.  
         
  Datum:   12 december  
  Titel:   Vrijdagavondvrij  
  Omroep:   VARA  
  Beschrijving:  
  "Vrijdagavondvrij" was een door Henk van Montfoort gepresenteerd muziekprogramma dat de VARA tussen december 1975 en mei 1976 maandelijks op de buis bracht. Conny was één van de gasten in de eerste aflevering.
 
         
  Datum:   26 december  
  Titel:   Toppop  
  Omroep:   AVRO  
  Beschrijving:   De laatste aflevering van "Toppop" van 1975 was gewijd aan de populariteitswedstrijd van de muziekkrant Nationale Hitparade. Conny bleek de meest populaire Nederlandse zangeres te zijn.  
         
 


Méér Conny Vandenbos televisiegeschiedenis:
1961-1964 1965-1967 1968-1972 1973-1975 wordt vervolgd...

 
     


© 2005-2014 Vogelvrij Producties